Duyurular
Etkinlik Takvimi
Gezi Programları
Festival Katılım Formu
Dilimizin Zenginlikleri
Galeri

İlkokul

Anabilim İlkokulu, eğitim felsefisini “Yapılandırmacı Yaklaşım”dan hareketle “bilgi, kavram, beceri, değer ve davranış” ögelerine dayandırmaktadır. Uygulanan eğitim programı, öğrencilerimizin hazır bulunuşluklarını dikkate alarak tasarlanmış ve temelinde farklılaştırılmış öğretime yer verilmiştir. Farklılaştırılmış öğretim süreçleri “Çoklu Zekâ” ve “Öğrenme Stilleri” teorileriyle desteklenmiştir.
Anabilim Eğitim Kurumları olarak öğrencilerimizi; düşünen, araştıran, sorgulayan, iletişim kuran, riski göze alan, bilgili, ilkeli, duyarlı, 21. yüzyıl bireyleri olarak yetiştirmek hedefindeyiz.
Okulumuz için “başarı” kavramının anlamı, öğrencilerimizin matematik, fen bilimleri, sosyal bilimler ve dil becerileri alanlarındaki akademik gelişimlerinin yanı sıra; estetik duygular kazandıkları sanat; fiziksel, sosyal becerileri kazandıkları spor alanlarında da yeterlilik sahibi olabilmeleridir.

İlkokulda Öğrencileri Neler Bekliyor?

İlkokul 3. sınıfın sonuna kadar sınıf öğretmenliği, 4. Sınıftan itibaren branş öğretmenliği sistemi

1. sınıftan itibaren yoğun bir yabancı dil eğitimi
Öğrenci ve velilerimizin tercihine göre birinci yabancı dil olarak İspanyolca seçebilme olanağı

3. sınıftan itibaren çok iyi derecede öğretimi amaçlanan ikinci yabancı dil olarak Almanca ve İspanyolca dil seçeneği

Uluslararası bağımsız kurumlar tarafından yapılan yabancı dil sınavlarında elde edilen üstün başarılar
Düşünme becerileri programı kapsamında haftada birer saat Akıl Oyunları ve Kodlama dersleri
Anabilim Eğitim Kurumlarına özgü olarak hazırlanan ve öğrencilerin kişilik gelişimini destekleyen bireysel farkındalık oluşturan Kişilik Geliştirme Programı (hafta bir saat KGP dersi)
Yetenek Geliştirme Programı kapsamında yapılan beden eğitimi, görsel sanatlar ve müzik derslerinde öğrencinin gelişimi, ilgisi ve yeteneği doğrultusunda 4. sınıftan itibaren uygulanmaya başlanan branşlaşma çalışmaları

Farklı branşlarda ihtiyaca özel hazırlanmış kurum yayınları

Ana sınıfından itibaren başlayan ve 1. sınıfta da düzenli olarak laboratuvar ortamında devam eden Eğlenceli Bilim dersleri (fen laboratuvarı uygulamaları)

Yaratıcı yazma ve görsel okuma çalışmaları

Yaratıcı drama tekniği kullanılarak işlenen alan dersleri ile yaparak-yaşayarak kalıcı öğrenme

Her sabah 15 dakika okuma saati uygulaması

Kulüp çalışmlaarı, toplumsal hizmet çalışmaları

ASTA (Anabilim Smart Teaching and Learning area) Öğrenme Yönetim Sistemi(LMS)ile öğrenme ders tekrarları ve kalıcı öğrenme imkanı

En fazla 24 kişilik sınıflarda akıllı tahtalarla desteklenen teknoloji destekli öğretim

Süreç değerlendirme uygulamaları ile öğrencinin akademik gelişimini birebir takip etme

Ölçme değerlendirme süreçleri sonunda konu ve kazanım eksiklerini tamamlamaya yönelik grup ve bireysel destek çalışmaları

Öğrencilerimizin akademik gelişim süreçlerinin rahatlıkla takip edebilmesi için internet tabanlı OBS öğrenci takip ve akademik gelişim programı kullanımı

Öğrencinin birebir takibinin, alanında uzman psikolojik danışmanlar ile yapılması ve aile ile düzenli bilgi paylaşımı (akademik kurul, veli toplantıları, bireysel görüşmeler…)