Akıllı Okul

18.830 m² kapalı alan üzerine inşa edilmiş okulumuzda; 7 kulvarlı yarı olimpik yüzme havuzu, kapalı/açık spor salonları, çok amaçlı kullanılabilen 2 jimnastik salonu ve performans çalışma alanları, stüdyo/çalışma salonları, plastik sanatlar işlik atölyesi, tenis kortu, fitness salonu, Fen ve Bilgisayar laboratuvarları, 1000 kişilik fast-food ve yemekhane salonu ile 3 ayrı bölümden oluşan açık hava çocuk oyun parkı yer almaktadır.

Okul binamızın inşaat temeli RADYE GENERALE (radye temel) şeklinde; 50-100 cm yüksekliğinde betonarme temeldir. Bu temel, yapının alanını kesintisiz olarak kaplamaktadır; böylece üzerine gelen yükleri homojen olarak dağıtır. Diğer temel tiplerine göre deprem anında kesin güvenlik sağlar. Yapı, bu temel sayesinde bir “bütün” olarak davranır. Ayrıca betonarme sisteminde bina kolonları perde şeklinde çözülmüştür.

Tüm okulun elektrik sisteminde; şebeke elektriği kesintisi karşısında UPS (güç kaynağı) destekli, 5 sn. sonra otomatik olarak devreye giren jeneratör bulunmaktadır. Tüm binanın elektrik tesisatında yanmaz “halojen-free” kablolar kullanılmıştır. Ayrıca kaçak akım röleleri konarak herhangi bir elektrik kaçağı / yüklenmesi durumunda insanların zarar görmesi önlenmiştir.
Bina ısıtma/soğutma, “Robur” marka İtalyan cihazları ile sağlanmaktadır. Bu sayede binayı yazın doğalgazla soğutmak, kışın doğalgazla ısıtmak mümkündür. Bununla beraber gerektiğinde havuz ve çevresinde otomatik yerden ısıtma sistemi devreye girmektedir. Sınıflar içerisinde “Termostatlı Fancoil” tipi cihazlar kullanılmıştır.

Bina; yangın, deprem vb. her türlü kriz anında, sesli ve görüntülü ikaz alarm uyarıları ve tedbirleri ile yönetilebilecek teknolojik alt yapıya sahiptir. Yangın olması durumunda okulun geneline değil; sadece yangın yerine otomatik müdahale sistemi mevcuttur. Aynı zamanda zemin altı katları da 2.500 kişinin barınabileceği bir sığınak şekline dönüştürülerek sivil savunmaya destek sağlanabilmektedir.

Akıllı sınıf kapsamında; okulumuzda her derslik ve laboratuvarda projeksiyon cihazları ve sabit bilgisayarlar bulunmakta olup interaktif eğitim için “Mimio  Akıllı Tahta” aparatları kullanılmaktadır. Her sınıfta 2+1 ses sitemi ve internet ulaşımı ve ayrıca telefon bağlantısı bulunmaktadır. Bununla beraber kütüphanede internet erişimi ve doküman taraması için bilgisayarlar kullanılmaktadır.

Okulumuzda bir tane yük, bir tane 20 kişilik 1600 kg kapasiteli sınıflar için yapılmış yolcu; iki tane 8 kişilik yolcu olmak üzere toplam 4 adet asansör mevcuttur. Bu asansörlerin tamamı öğrenciler için tehlike oluşturmaması adına şifreli sistem ile çalışabilme olanağına sahiptir.

Teknolojik alt yapı “IP” teknolojisi ile desteklenmiştir. Güvenlik, görüntü, haberleşme, internet telekonferansları ile hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirilmektedir.

2 katlı 750 kişilik seminer salonu; “Dolby Digital Ses Sistemi”ne, ışık düzenine, 2 barkovizyon ve naklen yayın olanağı sağlayan ağ bağlantıları ile birlikte anında sahne önü ve arkası DVD kayıt olanaklarına sahiptir.

Okulumuzda bulunan ambru cihazlı (oksijen maskeleri), acil müdahale paketleri olan navigasyon ve GPS sistemli servis araçlarımız, 2 dakika gecikmeli olarak anında rapor alma özelliğine sahip takip sistemi ile denetlenmektedir.  Ayrıca servis araçlarının tamamı MEDLİNE tarafından sigortalanmıştır.

Okul bünyesinde kullanılan “Akıllı Kart” adı verilen güvenli geçiş sistemi ile;

• Öğrenci, öğretmen ve personelin giriş/çıkış takibi

• Öğrencilerin okul içi harcamalarının kontrol edilebilmesi

• Öğrencinin “Akıllı Kart”ına internet ortamından istenilen miktarın yüklenerek okul içi nakit paranın kullanımının engellenmesi

• Veli isteği doğrultusunda “Akıllı Kart”a öğrencimizin tüketilmesini istemediği ürünleri kodlayarak çeşitli besin maddelerinin alınmasına engel olunması

• Öğrencinin tüm özlük bilgilerini ve okul yaşamı süresince tüm bilgilerin “Akıllı Kart”a yüklenebilmesi ve velilerin bunu kiosklar aracılığıyla kontrol edebilmesi

• Öğrencinin servise bindiği ve servisten indiği saatin raporlanabilmesi sağlanmaktadır.