Yetenek

Sosyal etkinlikler, “Yetenek Geliştirme Programı” (YGP) kapsamı içinde yürütülür.

YGP’nin temel özellikleri şunlardır:

• Program, Anabilim Eğitim Kurumları’nın eğitim modeli bütünlüğü içerisinde yer alır.
  • Yetenek Geliştirme Programı, sadece özel yetenekli öğrencilere odaklanmayıp tüm öğrencilere yönelik bir programdır.
  • Yetenek Geliştirme Programı, öğrencilerin yeteneklerini izler ve geliştirir.
  • Yetenek Geliştirme Programı, beş temel program ve ders etkinliğiyle öğrencilere hizmet verir. Bu program ve dersler şunlardır:
  1. Temel Yetenek Dersleri- Branş Dersleri
  2. Etkinlik Dersleri (Bale, satranç, İngilizce drama, modern dans, kodlama, bilgisayar vb.)
  3. Okul Takımları
  4. Anabilim Kariyer Akademisi (AKA) Bilim ve Sanat Programları
  5. Anabilim Spor Kulübü (ASK) Programları

Anabilim Eğitim Kurumları Yetenek Geliştirme Programı kapsamında, özel yetenek alanlarında profesyonelleşip gelecek kariyerlerini şekillendirmek isteyen öğrenciler için yönlendirme yapılır.