Uluslararası sınavlarla başarısı ispatlanan yabancı dil!

Anaokullarından itibaren yoğun şekilde uygulanan yabancı dil programları, her bir Anabilim öğrencisini, kendisini farklı bir lisanda sözlü ve yazılı olarak doğru ifade edebilen, duyarlı, açık fikirli bireyler haline getirir.

İngilizce ve İspanyolcanın birinci yabancı dil, Almanca ve yine İspanyolcanın ikinci lisan olarak kabul edildiği ve Türkiye’de ilk kez level sisteminin uygulandığı Anabilim Eğitim Kurumları’nda, ortaokulun bitiminde öğrenciler, Avrupa standartlarında B1 düzeyinde birinci dil, A2 düzeyinde ikinci dil hâkimiyeti kazanmış oluyorlar. 4. sınıftan itibaren seviye sınıflarının oluşturulması, her öğrencinin bulunduğu noktadan ileriye gitmesine olanak sağlar. Farklı kültürleri tanıyabilme, bilgiye daha geniş bir literatür taramasıyla ulaşabilme, yurt dışı eğitimlerine daha kolaylıkla devam edebilme, iş bulma olanakları, kendini ifade edebilme vb. amaçlarla öğretilen yabancı diller, Anabilimin bugüne kadar eğitim sektöründe marka olabilmesini sağlamıştır. TOEFL ve IELTS sınavlarına girecek öğrencilere özel destek programlarının verildiği Anabilim’de ayrıca her yıl Cambridge (Starters, Movers, Flyers, Ket, Pet ve First Certificate), FIT, gibi uluslararası sınavlarda uzun yıllardır bölgesel birincilikler elde ediliyor. Devam eden eTwinning gibi uluslararası programlar, Trinity College London ve University of Cambridge gibi kurumlarla iş birlikleri, Anabilimin dil konusundaki otoritesini güçlendiriyor.

Küreselleşen dünyada yabancı dilleri etkin kullanabilmek bir ayrıcalıktır. Öğrencilerini bu amaçla yetiştiren Yabancı Diller Bölümü, okula özgü geliştirdiği programı, seviye sınıfı uygulaması ile ilkokuldan liseye kadar ders programları doğrultusunda haftada 8-11 saat İngilizce eğitimi ile vermektedir.

Ulusal sınavlarda (Cambridge, Trinity London vb) başarısı kanıtlanmış İngilizce eğitimi ile öğrenciler, dili hayatın bir parçası olarak görür. İkinci dil öğretiminde de bir “İLK”e imza atarak 3. sınıftan itibaren verilen Almanca/İspanyolca eğitimi ile öğrenciler en az iki dil bilerek mezun olurlar.

Anabilim Eğitim Kurumları, İspanyol Hükümeti’nin resmi anlaşma imzaladığı, İspanyolcayı birinci lisan olarak öğretme hakkına sahip, Talim Terbiye Kuruluna kendi özgün programını onaylatan Türkiye’deki İLK ve TEK özel okul olmanın haklı gururunu yaşamaktadır.