Kütüphane

Anabilim Eğitim Kurumları öğrencilerine temel bir gereksinim olan bireysel okuma alışkanlığı, kütüphane kaynaklarını doğru şekilde kullanma becerisi kazandırarak verdiği bilgi hizmetiyle eleştirel, aktif ve sorgulayan bireyler yetiştirmeyi, eğitim-öğretim alanındaki yenilikleri takip ederek öğrencilerimizin bilgi hizmetlerinden en etkin ve en verimli biçimde faydalanmalarını amaçlıyor.

Bu amaçla çalışmalarını yürüten kütüphane, Anasınıfından Liseye kadar farklı yaş gruplarına hitap eden Türk ve Dünya Edebiyatının seçkin eserlerini, konusal araştırmalarına kaynak olabilecek farklı türde yerli ve yabancı bilgi kaynaklarını barındıran bir dermeye sahip. Bulundurduğu kaynakların yanı sıra öğretmen-veli-öğrenci arasında koordinasyonu sağlayarak yürüttüğü çalışmalarda öğrencilerini bilgi ve bilgi sahipleriyle buluşturuyor. Her dönem yapılan programlar doğrultusunda kütüphane, dersleri, araştırmaları, grup çalışmaları, yazar söyleşileri, okuma atölyeleri ile kültürel etkinliklere ve eğitsel çalışmalara öncülük ediyor.

Kütüphane, bünyesinde barındırdığı kitap, süreli yayın, görsel ve işitsel materyalleriyle öğrencilerine araştırma, okuma, tartışma ve bilgiyi paylaşma ortamı sağlıyor. Kataloglama ve sınıflandırmada evrensel olan ‘Dewey Onlu Sınıflama Sistemi’ ve araştırmayı destekleyici bilgisayarlarla Yordam Otomasyon programında tarama yaparak bilgiye erişimi kolaylaştırıyor.

Okuma bölümü, ders çalışma ve araştırma alanlarıyla rahat ve huzurlu bir ortam sunan kütüphane, ders saatleri dışında da hafta içi saat 18.00’e kadar tüm eğitim-öğretim çalışanlarına ve öğrencilere açıktır. Öğrencilere sıcak ortamıyla keyifli ve yararlı saatler yaşatan kütüphane, program dahilinde havuza giremeyen, çeşitli sebeplerle derslere katılamayan, ders dışında okulda kalan veya ebeveynini bekleyen öğrenciler için zamanı değerlendirme fırsatı veriyor. Kütüphane sorumlusuyla birebir muhatap olabilecekleri, yardım alabilecekleri bu mekanda öğrenciler, derslerden kalan zamanlarda ödevler, okumalar yapıp eğitsel oyunlar oynayabiliyorlar.