Maltepe Kampüsü

Anabilim Eğitim Kurumları Maltepe Kampüsü

Anabilim Eğitim Kurumları Maltepe Kampüsü’nde, öğrencilere dünya ölçeğinde gelişmiş teknoloji ile donatılmış sınıf ve laboratuvarlarda 21. yüzyıl becerilerine uygun kazanımlar sağlanırken, akıllı okul sistemi ile uluslararası düzeyde eğitim verilmektedir.

Öğrencilerin ders saatlerini rahat ve verimli geçirebilmelerine yönelik dizayn edilen kampüste, eğitime yardımcı tesislerle öğrencilerin akademik gelişimlerinin yanı sıra entelektüel gelişimleri de desteklenmekte, spor ve sanata yönlendirilen öğrenciler için tesisler sağlanmaktadır.

2019 yılında açılan Maltepe Kampüsü 3.922 metrekarelik okul bahçesi, 244 kişilik konferans salonu, yemekhane, fen bilimleri laboratuvarı, bilişim teknolojileri sınıfı, müzik sınıfı, tasarım beceri atölyesi, kapalı spor salonu, kütüphane, görsel sanatlar atölyesine sahiptir.

Sınıflarımız, günün büyük bir bölümünü okulda geçiren öğrencilerimiz için ergonomiye ve işlevselliğe dikkat edilerek özel olarak tasarlanmıştır.

Okulumuzda, ağ destekli ve internet tabanlı eğitim uygulamaları birleştirilmiş, teknolojinin her yönden kullanılabildiği derslikler mevcuttur.

Teknolojik ve Ergonomik Sınıflar

Fen ve bilgisayar laboratuvarları, her derslik ve laboratuvarda bulunan projeksiyon cihazları, kablolu ve kablosuz internet bağlantısı, sabit bilgisayarlar ve mimio dijital tahtalarla eğitim eksiksiz ve kesintisiz şekilde yürütülmektedir.

Mimio interaktif kalemiyle bilgisayarın ekranları ve tüm özellikleri tahta başından kontrol edilmektedir. Gerekli durumlarda ders anlatımları da kayıt altına alınır.

Altyapı Desteği ile Öğrenci Güvenliği

Okulda, şebeke elektriği kesintisi karşısında UPS (güç kaynağı) destekli, 5 sn. sonra otomatik olarak devreye giren jeneratör bulunmaktadır. Tüm binanın elektrik tesisatında yanmaz “halojen-free” kablolar kullanılmıştır. Ayrıca kaçak akım röleleri konarak herhangi bir elektrik kaçağı / yüklenmesi durumunda insanların zarar görmesi önlenmiştir. Aynı zamanda zemin altı katları da 2.500 kişinin barınabileceği bir sığınak şekline dönüştürülerek sivil savunmaya destek sağlanabilmektedir.

GPS sistemli servis araçlarımız, 2 dakika gecikmeli olarak anında rapor alma özelliğine sahip takip sistemi ile denetlenmektedir.  Ayrıca servis araçlarının tamamı MEDLİNE tarafından sigortalanmıştır.

Okul bünyesinde kullanılan “Akıllı Kart” adı verilen güvenli geçiş sistemi ile;
•    Öğrenci, öğretmen ve personelin giriş/çıkış takibi
•    Öğrencilerin okul içi harcamalarının kontrol edilebilmesi
•    Öğrencinin “Akıllı Kart”ına internet ortamından istenilen miktarın yüklenerek okul içi nakit paranın kullanımının engellenmesi
•    Veli isteği doğrultusunda “Akıllı Kart”a öğrencimizin tüketilmesini istemediği ürünleri kodlayarak çeşitli besin maddelerinin alınmasına engel olunması
•    Öğrencinin tüm özlük bilgilerini ve okul yaşamı süresince tüm bilgilerin “Akıllı Kart”a yüklenebilmesi ve velilerin bunu kiosklar aracılığıyla kontrol edebilmesi
•    Öğrencinin servise bindiği ve servisten indiği saatin raporlanabilmesi sağlanmaktadır.