Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik

Okulumuzda psikolojik danışma ve rehberlik hizmetlerinin temel amacı, öğrencilerin “kendini gerçekleştirmiş bireyler” olarak hayatın içinde olmalarını sağlamaktır. Bu genel amaç çerçevesinde, aşağıdaki alt hedeflere ulaşılması beklenmektedir.

Potansiyeli Açığa Çıkarma

Anaokulundan lise bitimine kadar,çocuğun tüm bedensel,bilişsel,sosyal ve duygusal gelişim alanlarında gizli güçlerini açığa çıkarmak ve kişisel varoluş yolculuğunu kendi öz değerlerine uygunolarak yapmasını sağlamak.

Kişilik Gücünü Geliştirme

Kişiliğin temelini oluşturan,öz güven duygusu ve karar verme yetenekleri gelişmiş, kendini yönetebilen, sorunlar karşısında direnç gücü yüksek ve çözüm üretebilen bir kişilik gücü geliştirmesini sağlamak.

Yüksek Düşünme Becerileri Geliştirme

Soyut düşünme becerilerinin gelişimini destekleyerek,olaylar ve olgulara,çok boyutlu,sistematik,yaratıcı ve eleştirel bakabilme gücünü kazandırmak.

Etkili İletişim Kurma ve İlişkileri Yönetebilme

Kendiyle barışık ve pozitiif bir anlayış çerçevesinde, sosyal ilişkilerinde uyumlu,dengeli,öncelikle anlamaya çalışan,empati kurabilen,kendini ifade edebilen,gerektiğinde ilişkileri yönetebilen bir iletişim gücü kazandırmak.

İlgi ve Yetenek Gelişimini Destekleme

Doğuştan getirilen yetenek ve sonradan kazanılan ilgilerin ortak ürünü olan becerilerleilgili saptama,yönlendirme ve geliştirme çalışmaları yaparak,özel yeteneklerin bir değer haline gelmesini sağlamak.

Bütünlük

Kurumsal olarak,psikolojik danışma ve rehberlik hizmetlerimiz,anaokulundan lise bitimine kadar bütünlük ve süreklilik içerisinde yürütülmektedir.

Çok Boyutluluk

PDR hizmetlerimizde,öğrencilerin, bir eğitim ortamındaki tüm gelişim ve eğitimsel ihtiyaçlarını dikkate alan ve karşılamaya çalışan "rehberlik programları" uygulanmaktadır.

Sistematiklik

PDR hizmetleri,eğitim progralarıyla organik ilişki içerisinde olup yatay ve dikey bağlantılar kurularak yürütülmektedir.Bu kapsamda:

Yatay İlişkiler: PDR hizmetleri ile dersler,kulüp çalışmaları,ölçme-değerlendirme hizmetleri arasındaki ilişkiler sistematik yürütülmektedir.

Dikey İlişkiler: PDR hizmetleri,anaokulu-ilköğretim I.kademe-ilkoöğretim II.kademe-lise düzeylerinde ve boylamsal bir bütünlük içerisinde yürütülmektedir.

Bilimsellik

Anabilim Eğitim Kurumları'nda,PDR hizmetleri ile ilgili bilimsel yenilikler sürekli takip edilerek güncelleştirilmekte ve bilimsel formasyona uygun şekilde ürüne dönüştürülmektedir.

İşlevsellik

Anabilim Eğitim Kurumlar'nıneğitim anlayışı çerçevesinde,PDR hizmetlerinde de öğrenci,öğretmen ve veli için gerçekçi ve işlevsel uygulamalar yapılır.

Ölçülebilirlik

PDR hizmetlerinin tümünde, veriye dayalı,ölçülebilir ve istatiksel sonuçlara dönüştürülebilir uygulamalar yapılır. Böylece,subjektif ve yorumsal değerlendirmeler yerine objektif değerlendirmeler üzerinde durulur.