"VII. Anabilim Gençlik Organizasyonu"nu Gerçekleştirdik.

Birçok insan, hayatta sahip olduklarından şikayet eder ama bunu değiştirmek için bir şey yapmaz. Her gün, memnuniyetsizliklerini gösterirler ama harekete geçmezler. “Etrafınızdaki şeylerden mutsuzsanız, harekete geçmeli ve asla durmamalısınız.” Bu sözden yola çıkarak ; Anabilim Gençlik organizasyonu ilk defa 2012-2013 eğitim öğretim yılı içerisinde Nisan ayının ilk haftasında sadece 60 öğrencinin katılımıyla hayata geçirilmiş olsa da 2018-2019 eğitim öğretim yılında ulusal bir foruma dönüşerek İstanbul ve Türkiye genelindeki lise gruplarını kapsayacak büyük bir organizasyona ev sahipliği yaptı.

2018-2019 yılında VII. sini düzenlediğimiz  Anabilim Gençlik organizasyonu, Türkiye ve İstanbul geneli 35 farklı okuldan 260 öğrencinin katılımıyla 12-15 Nisan 2019 tarihleri arasında gerçekleşti.  Ev sahipliğini yapmış olduğumuz Anabilim Gençlik organizasyonu Ümraniye Kampüsünde düzenlendi.

Gerçekleşen dört günlük organizasyon sürecinde ilk gün komitelerin bir araya gelerek savunacakları konular hakkında ön bilgilendirmesi yapıldı. İkinci gün eğitimci yazar, TV programcısı sayın Ece Karaboncuk’un konuşmacı olarak katıldığı  törenimiz, İcra Kurulu üyemiz Sayın Seda Kılıç Aytaçlı’nın açılış konuşması ile başladı, Konferans Başkanı Poyraz Tütüncü ile devam etti. Ardından okul orkestramızın renklendirdiği açılışımız son bulmuş ve tüm komiteler taslak çalışmalarına başladı. Üçüncü gün ise sorunların temeline inilerek çözüm önerileri geliştirildi. Dördüncü günde ise parlamenter sistemde oylama usulüyle taslakların geçerliliği hakkında sunumlar yapıldı. Güncellenen ve dönüşen Anabilim Gençlik organizasyonunda Türkiye ve dünyadaki farklı olaylara, yarının gençliğinin bakış açısıyla sorunlar tespit edilerek bu sorunlara (Ekonomi, dış işleri, ekonomi, güvenlik, sağlık, insan hakları…) yeni çözüm önerileri ile bir umut ışığı olmaya çalışıldı.

Ortaya konulan çözüm önerilerinin basın ve sosyal medya araçları kullanılarak ilgili birimlere iletilmesi, gençliğimizin yaşanan sorunlara ışık tutması niteliğinde küçük bir adım oluşturacaktır. Ayrıca öğrencilerimizin şimdiden bu bilinç ile yetiştirilmesi, geleceğimize ekilen bir umut tohumudur.