Dünyanın Önde Gelen Girişimcilik Yarışmalarından Biri Olan Startup Camp, Bu Yıl 4. Kez Lise Öğrencileri İle Buluştu!

• Haberler

Türkiye’de ilk kez Anabilim Eğitim Kurumları tarafından lise öğrencileri için gerçekleştirilen organizasyon, bu yıl 7, 8, 9 Nisan tarihlerinde yapıldı. Girişimcilikteki fırsatları görmek ve bu konuda hızlandırılmış bir simülasyonla iş fikrinin temellerini atmak isteyen herkese açık olan Startup Camp’te, üç gün boyunca girişimci ruha sahip öğrencilerin mücadelesine tanıklık edildi.

Bu organizasyon ile öğrencilerin daha lise sıralarındayken 21. yüzyıl yetkinliklerini geliştirmeleri, inovasyonu hayatlarının bir parçası haline getirmeleri, girişimci ruhla hareket edebilecekleri yapı ve ortamların içinde bulunmaları, iş dünyası ile ortak projeler yapmaları hedeflendi. Anabilim Öğrenci Birliğinin koordinatörlüğünde düzenlenen organizasyonda takımlar, içlerindeki girişimci ruhu ortaya çıkararak fikirlerini hayata geçirmeye çalıştılar. İş modeli yaratma, etkili sunum hazırlama, tasarım, yazılım gibi konularda uzmanlardan bire bir mentorluk alarak bu eğitimlerle fikirlerini gerçeğe dönüştürme imkânı buldular.

Startup Camp’ın ilk gününde aldıkları “Temel Girişimcilik Eğitimi”nin ardından ilk iki gün, farklı iş dünyasından gelen mentorların destekleriyle çalışmalarını yürüttüler; üçüncü gün fikirlerini jüri karşısında sunmanın heyecanını yaşadılar. Jüri değerlendirmesinin ardından seçilen 1. takıma hediyeleri verildi, tüm katılımcılara katılım sertifikalarının sunulmasıyla etkinlik sona erdi.