Avrupa Yetenek Noktası Ağı’na (Europen Talent Points) kabul edilen Anabilim, Başarısını Uluslararası Platformda Tescilleyerek Türkiye’yi Temsil Eden İlk Özel Okul!

Eğitim sektörüne kazandırdığı ilklerin en önemlilerinden biri olan ÜYEP çalışmaları ile 2016 yılında European Talent Points’e kabul edilen Anabilim Eğitim Kurumlarının başarısı, uluslararası platformda da tescillendi.

Anadolu Üniversitesi Üstün Zekâlıların Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Uğur Sak’ın danışmanlığında ÜYEP ekibinin özverili çalışmalarıyla hazırlanan model ile Anabilim; Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Almanya, Macaristan, İrlanda, İtalya, Litvanya, Hollanda, Slovakya, Slovenya, İsviçre ve Türkiye gibi ülkelerin yer aldığı Avrupa Üstün Yetenekliler Konseyi (European Council for High Ability-ECHA) akreditasyonuna kabul edilerek Türkiye’yi temsil eden ilk özel okul oldu.