ANABİLİM LİSE ÖĞRENCİLERİ TİUF ÖĞRENCİ PLARTFORMUNDA!

TİUF, ülkemizin birçok şehrinden gelen lise öğrencilerinin de katılımıyla, farklı alanlardaki ülke sorunlarının tartışılıp çözüm önerilerinin getirildiği bir organizasyondur. Bu gençlik platformunun amacı; günlük hayatımızda karşımıza çıkan sorunlarla ilgili farkındalık yaratmak, öğrencilere bu sorunları tartışabilecekleri bağımsız ve tarafsız bir ortam sağlamak, öğrencilerin dikkatini dünya gündemine çekmek, global çerçevede, kültürlerarası diyalog ve fikir çeşitliliğine teşvik etmek, kendi görüş ve duygularını ifade edebilecekleri bir ortama taşımaktır. Bu amaç kapsamında öğrenciler, öncelikle kendi komiteleri içinde belirlenen konu başlıklarını ayrıntılı bir şekilde ele almış, ardından parlamenter sistem çerçevesinde tezlerini tartışma ortamında ve soru-cevap şeklinde savunmuşlardır. Savunma sonunda diğer komiteler, çalışmanın yeterliliğine oylama sistemiyle karar vermişlerdir.

TİUF Organizasyonu’nda Anabilim Anadolu ve Fen Lisesi öğrencilerinden; Eylül Deniz Atalar, Emrecan Tilev, Selin Coşkunırmak, Demir Pehlivan, Efe Çetin Battal, Lütfiye Derya Vanii, Asya Başkan ile danışman öğretmenleri Erdi Aksu, Yasin Kaplan ve Yasin Aktaş okulumuzu başarıyla temsil etmişlerdir. Öğrencilerimiz, okulumuzda yapılan tören ile sertifikalarını Okul Müdürümüz ve İcra Kurulu Üyesi Seda Aytaçlı’dan almışlardır.

Yapılan çalışmalar sonucunda öğrenciler, dünya ve ülke sorunları hakkında araştırmaya teşvik edilmiş ve sorunlara farklı perspektiften bakış açısı kazanmışlardır.

Maltepe Kampüs
Başıbüyük Mah. Dinçerler Sok . No:5 A/B Blok Maltepe/İstanbul