Yükleniyor
Eğitim Teknolojileri

Anabilim Eğitim Kurumları bilgi toplumu olmanın daötesinde, mevcut bilgiye nasıl ulaşacağını bilen, öğrenmeyi öğrenen, üreten birnesil yetiştirmek adına okullarında teknolojiyi eğitimin idari ve akademiksüreçlerinde kullanmayı kendilerine ilke edinmiştir. Bu bağlamda EğitimTeknolojileri birimi öğretmenlerin teknolojik becerilerinin yeni teknolojilerışığında gelişmesini sağlamak, öğretme-öğrenme süreçlerini daha verimli halegetirmek ve eğitimin dünya şartlarına uyarlanarak yeniden şekillenmesisürecinde öncü olmak misyon ve vizyonu ile çalışmalarını sürdürmektedir.

Anabilim Bilgi ve Eğitim Teknolojileri bölümünün çalışma alanları şunlardır:

• Bilgisayarlı öğretim yöntem ve teknikleri

• Eğitim teknolojisi

• E-öğrenme

• İnternet destekli öğretim

• Uzaktan eğitim

• Web çözümleri

• Öğrenci-veli portalları

• Eğitimde teknoloji kullanımı

• Online sınavlar ve bilgisayarlı ölçme-değerlendirme süreçlerine destek olma

• Öğretmenlerin bilişimi kullanım ihtiyaçları doğrultusundaki eğitimleri

• Kurumsal ve ayrıca eğitimde kullanılacak yazılım ihtiyaçları

• AR-GE ve İnovasyon süreçleri

Bölüm ile egitek@anabilim.k12.tr adresinden iletişime geçebilirsiniz.

Okulumuzda Eğitim Teknolojileri birimi bünyesinde yürütülen ASTA ( Anabilim Smart Teaching and Learning Area ) projesi, VI. Uluslararası "Gelecek İçin Öğrenme Alanında Yenilikler" Konferansı 2016 kapsamında düzenlenen "Eğitimde E-Dönüşüm Proje Yarışması" nda Öğrenme Yönetim Sistemi(LMS) Kategorisinde 3.lük ödülü almıştır.

Ayrıca Arttırılmış Gerçeklik Teknolojisi eğitimde ilk defa interaktif olarak kullanmış; Özel Okullar Derneği'nce düzenlenen 4.Eğitim Teknolojileri Konferansı 'nda Fen Bilgisi Öğretmeni tarafından yapılan çalışmalar Türkiye'nin dört bir tarafından gelen öğretmenler ile paylaşılmıştır.

Anabilim Smart Teaching Learning Area ( ASTA )

Öğrenmenin sosyal yönü sayesinde öğrencilerimiz ders dışı zamanlarda da forum etkinlikleri ile öğretmenleri ile aynı mekanda buluşabiliyor, eğitimi okul dışına taşıyarak öğrenme faaliyetlerine devam ediyorlar.

Bireysel haklandırmalar ile öğrenciye özgü olarak tasarlanan sistemde, öğretmenin konu bazlı sınıf içerisinde kullandığı tüm kaynaklar, sınıf/içi dışı planlanan etkinliklerin ASTA üzerinde hazır bulunması öğrencilerimize sınıf içerisinde öğretmenleri ile geçirecekleri değerli zamanın kalitesini arttırma imkanı da sağlamaktadır.

ASTA

Dersin hazırlık aşamasından, değerlendirme basamağına kadar tüm süreçlerin yönergeler ile öğrenciyle 1:1 konuşuyormuş gibi verildiği sistemde, sadece ölçme ve değerlendirme basamağının detaylı istatistikleri ile de süreçler zenginleştirilerek anlamlandırılıyor.

Sınav odaklı eğitim sistemi (merkezi sınavlar) içerisinde ASTA üzerinden on-line Deneme Sınavları yapılabilmektedir.

Resim Başlığı

ASTA için tıklayınız.