Eğitim Teknolojileri

Anabilim Eğitim Kurumları bilgi toplumu olmanın da ötesinde, mevcut bilgiye nasıl ulaşacağını bilen, öğrenmeyi öğrenen, üreten bir nesil yetiştirmek adına okullarında teknolojiyi eğitimin idari ve akademik süreçlerinde kullanmayı kendilerine ilke edinmiştir. Bu bağlamda Eğitim Teknolojileri birimi öğretmenlerin teknolojik becerilerinin yeni teknolojiler ışığında gelişmesini sağlamak, öğretme-öğrenme süreçlerini daha verimli hale getirmek ve eğitimin dünya şartlarına uyarlanarak yeniden şekillenmesi sürecinde öncü olmak misyon ve vizyonu ile çalışmalarını sürdürmektedir.

Anabilim Bilgi ve Eğitim Teknolojileri bölümünün çalışma alanları şunlardır:

Bilgisayarlı öğretim yöntem ve teknikleri
Eğitim teknolojisi
E-öğrenme
İnternet destekli öğretim
Uzaktan eğitim
Web çözümleri
Öğrenci-veli portalları
Eğitimde teknoloji kullanımı
Online sınavlar ve bilgisayarlı ölçme değerlendirme süreçlerine destek olma
Öğretmenlerin bilişimi kullanım ihtiyaçları doğrultusundaki eğitimleri
Kurumsal ve ayrıca eğitimde kullanılacak yazılım ihtiyaçları
AR-GE ve İnovasyon süreçleri

Bölüm ile egitek@anabilim.k12.tr adresinden iletişime geçebilirsiniz.

Okulumuzda Eğitim Teknolojileri birimi bünyesinde yürütülen ASTA ( Anabilim Smart Teaching and Learning Area ) projesi, VI. Uluslararası "Gelecek İçin Öğrenme Alanında Yenilikler" Konferansı 2016 kapsamında düzenlenen "Eğitimde E-Dönüşüm Proje Yarışması" nda Öğrenme Yönetim Sistemi (LMS) Kategorisinde 3.lük ödülü almıştır.

Ayrıca Arttırılmış Gerçeklik Teknolojisi eğitimde ilk defa interaktif olarak kullanmış; Özel Okullar Derneği'nce düzenlenen 4.Eğitim Teknolojileri Konferansı 'nda Fen Bilgisi Öğretmeni tarafından yapılan çalışmalar Türkiye'nin dört bir tarafından gelen öğretmenler ile paylaşılmıştır.

Anabilim Smart Teaching Learning Area (ASTA)

Öğrenmenin sosyal yönü sayesinde öğrencilerimiz ders dışı zamanlarda da forum etkinlikleri ile öğretmenleri ile aynı mekanda buluşabiliyor, eğitimi okul dışına taşıyarak öğrenme faaliyetlerine devam ediyorlar.

Bireysel haklandırmalar ile öğrenciye özgü olarak tasarlanan sistemde, öğretmenin konu bazlı sınıf içerisinde kullandığı tüm kaynaklar, sınıf/içi dışı planlanan etkinliklerin ASTA üzerinde hazır bulunması öğrencilerimize sınıf içerisinde öğretmenleri ile geçirecekleri değerli zamanın kalitesini arttırma imkanı da sağlamaktadır.

Dersin hazırlık aşamasından, değerlendirme basamağına kadar tüm süreçlerin yönergeler ile öğrenciyle 1:1 konuşuyormuş gibi verildiği sistemde, sadece son ölçme ve değerlendirme basamağının detaylı istatistikleri ile de süreçler zenginleştirilerek anlamlandırılıyor.

Sınav odaklı eğitim sistemi (merkezi sınavlar) içerisinde ASTA üzerinden on-line Deneme Sınavları yapılabilmektedir.