Velilerimiz ‘ÜYEP Atölyeleri’nde keyifli bir deneyim yaşadı

• Haberler

Velilerimiz ‘ÜYEP Atölyeleri’nde keyifli bir deneyim yaşadı

Anabilim Üstün Yetenekliler Eğitim Programı’na başlayan öğrencilerimizin velileri “ÜYEP Atölyeleri“ etkinliğinde bir araya geldi.Programın felsefesinin bilinmesi, okulda yapılan çalışmaların anlaşılması, programın verimli uygulanması ve velilerin de süreci bilmesi amacıyla 4 Aralık’ta çevrimiçi düzenlenen etkinlikte velilerimiz farklı bir deneyim yaşadı. Atölyelerde velilerimizle birlikte ‘Matematik Dünyası’, ‘Analitik Okuma’ ve ‘Yaratıcı Yazma’, ‘Bilim ve Ben’, ‘Evren ve Yaşam’ etkinlikleri yapıldı. Ayrıca, üstün yetenekli öğrencilerin eğitimlerinde etkililiği bilimsel araştırmalarla sınanan öğretim teknikleri de kullanılarak “Dondurma Tadında Hayaller, Islanmayan Kâğıt, Farklı Açılardan Bakma, Liderler (Taba Etkiler), Karışımların Ayrılması, Mutlu İnsanlar Toplumu, Kurallar (Taba Nedenler) ve Sayı Sistemleri (Scamper)” etkinlikleri uygulandı. >Her velimiz, belirlenen zaman diliminde yapılan dört farklı etkinliğe katıldı. Etkinlik sonunda velilerimiz, yaratıcılıklarını kullanarak ortaya koydukları ürünleri değerlendirme ve öğrencilerin çalışmalarıyla kendi yaptıkları çalışmaları karşılaştırma şansı buldu. ÜYEP atölyelerinde velilerimiz, öğretmenlerin rehberliğinde keyifli ve verimli bir süreç deneyimledi.