Duyurular
Etkinlik Takvimi
Gezi Programları
Festival Katılım Formu
Dilimizin Zenginlikleri
Galeri

Türkiye'deki İlk Gerçek "Üstün Yetenekliler Kampüsü" Maltepe'de Yapılanıyor!

  • Anasayfa
  • Haberler
  • Türkiye'deki İlk Gerçek "Üstün Yetenekliler Kampüsü" Maltepe'de Yapılanıyor!

Türkiye'deki İlk Gerçek "Üstün Yetenekliler Kampüsü" Maltepe'de Yapılanıyor!

 2010-2011eğitim öğretim yılında üstün yetenekli öğrencilerin özellikleri dikkate alınarak, Prof. Dr. Uğur Sak koordinatörlüğünde Yrd. Doç. Dr. Oktay Aydın ve 26 kişilik özel bir ekip tarafından geliştirilen, Türkiye’nin alanındaki ilk ve tek müfredat çalışması olan ÜYEP, bu yıl ikinci kez ortaokul mezunlarını verdi. Mezunlarımızın eğitim sürecinde ve sınavda elde ettiği başarılar bir kez daha yaptığımız işlerin ne kadar doğru olduğunu bizlere gösterdi.

Üstün yetenekli öğrencilerin eğitimi konusunda edindiğimiz tecrübeyi 2020 yılındaprograma özgü farklı pek çok atölye, laboratuvar ve etkinlik alanlarının yer aldığı, gerçek anlamda Türkiye’deki ilk Gerçek  “Üstün Yetenekliler Kampüsü’'nü Maltepe’de açarak taçlandırdık. Okulumuzda geleceği şekillendirecek nesiller yetiştirmeye devam edeceğiz.

ANABİLİM ÜSTÜN YETENEKLİLER EĞİTİM PROGRAMI (ÜYEP), ULUSLARARASI BİLİMSEL VE AKADEMİK YAYINLARDA ÖRNEK BİR MODEL

Prof. Dr. Uğur Sak ve Dr. Öğr. Üyesi M.Bahadır Ayas'ın yazdıkları "EPTS Curriculum Model: Optimum curriculum differentiator for the education of gifted students" isimli makalede ANABİLİM ÜYEP örnek bir model olarak gösterilmiştir. Anabilim Eğitim Kurumları, makalede ÜYEP modelinin ilk uygulandığı proje okulu olarak yer almaktadır.

ANABİLİM ÜYEP modelinin genel özelliklerinden de bahseden makale, İngiltere'de Gifted Education İnternational dergisinde yayınlanmıştır.
Makaleye 
https://lnkd.in/dWEb5xb linkinden ulaşabilirsiniz.