TÜBİTAK Araştırma Projeleri Yarışması'nda Asya Bölge Finali'nde Bölge İkinciliği Ve Üçüncülüğü!

• Bilim

Anabilim Eğitim Kurumları olarak TÜBİTAK 54. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Asya Bölge Finali’nde (yarı final) Anabilim Anadolu Lisesi ve Anabilim Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencileri 3 proje ile okullarımızı temsil ettiler. Ülkemizin en prestijli bu proje yarışmasında Fen ve Teknoloji Lisesi 9. Sınıf öğrencimiz Ayçin Güzey coğrafya alanında Selin Gökoğlu danışmanlığında ‘Yapay Zeka Destekli Mobil Uygulama: Hayal-Et! Ağsiz Bir Deniz’ projesi ile bölge 2.’liği almıştır.

Ayrıca Fen ve Teknoloji Lisesi 10. Sınıf öğrencilerimiz Ali Emir Yurtcanlı, Elif Türkay ve Gülunur Ece Akıncılar fizik alanında Merve Pınar Tekin danışmanlığında ‘Elektrokromik İnce Film Kaplamali, Bor Katkili Gümüş Nanoparçacik Eklemeli Fotovoltaik Pil’ projesi ile bölge 3.’lüğü almışlardır. Süreçte emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.