Ortaokul Öğrencilerimizden TÜBİTAK Asya Bölge Finali Başarısı

• Bilim

Ortaokul Öğrencilerimizden TÜBİTAK Asya Bölge Finali Başarısı

TÜBİTAK 17. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Asya Bölge Finali’nde öğrencilerimiz 5 proje ile kurumumuzu temsil ettiler.

Fen bilimleri öğretmenimiz Büşra Altun’nun danışmanlığını yaptığı Ümraniye Kampüs 8. sınıf öğrencimiz Recai Mete Bıçakcı, “Vertebrata ve İntervertebrata, Pteridophyta ve Bryophyta Üyelerine Ait Örnekler ile Hazırlanmış, Dijital Ortama Taşınmış Bir Mini Müze Oluşturma” projesi ile biyoloji alanında bölge 2.’liği kazanmıştır. Ayrıca bilişim teknolojileri öğretmenimiz Abdullah Alagöz’ün danışmanlığını yaptığı Sancaktepe Kampüs 5. sınıf öğrencilerimiz Yağmur Sakarya ile Nazenin Ök ise “İlköğretim Otizmli Çocuklar İçin İnovatif Eğitsel Dijital Oyun Tasarımı” projesi ile yazılım alanında bölge 2.’liği kazanmışlardır.

Süreçte emeği geçen tüm danışman öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.