Duyurular
Etkinlik Takvimi
Gezi Programları
Festival Katılım Formu
Dilimizin Zenginlikleri
Galeri

Öğrencimiz Ayçin Güzey, CoSpaces Öğrenci Elçiliği Programına Seçilen İlk Türk Öğrenci Oldu!

  • Anasayfa
  • Bilim
  • Öğrencimiz Ayçin Güzey, CoSpaces Öğrenci Elçiliği Programına Seçilen İlk Türk Öğrenci Oldu!

Öğrencimiz Ayçin Güzey, CoSpaces Öğrenci Elçiliği Programına Seçilen İlk Türk Öğrenci Oldu!

Öğrencilerini yaratıcı olma ve geleceğe hazırlama konusunda yetkilendirmek isteyen Anabilim Eğitim Kurumları’nda Artırılmış ve Sanal Gerçeklik gibi yıkıcı teknolojiler proje bazlı öğrenme ile müfredata dahil edilmektedir.

Öğrencilerin ve öğretmenlerin kendi 3D çalışmalarını kolayca oluşturmalarını, kodlarını canlandırmalarını ve Sanal veya Artırılmış Gerçeklik'te keşfetmelerini sağlayan sezgisel bir eğitim teknolojisi olan 2018 yılında Dünya'nın En iyi 25 Eğitim uygulamasından biri seçilen CoSpaces Edu, tüm dünyada CoSpaces Öğrenci Elçiliği Programını başlatmıştır. 

Programa 20 Haziran tarihinde başvuran Ümraniye Kampüs 5. sınıf öğrencimiz Ayçin Güzey, CoSpaces Öğrenci Elçisi seçilmiştir. Bugüne kadar ABD, Kanada ve İspanya'daki okullardan öğrencilerin seçildiği "Öğrenci Elçiliği Programı"na seçilen ilk Türk olan öğrencimizi tebrik ediyoruz.  Ayçin, Beyaz Balina Yayınları tarafından basılan “SADAKO ve Kağıttan Bin Turna Kuşu” kitabını Sanal Gerçeklik ortamında 3 boyutlu olarak tasarlayarak canlandırmış, kodlamış ve seslendirmiştir.

Ayrıca; Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Selin Gökoğlu danışmanlığında, Ümraniye Kampüsü 6. sınıf öğrencisi olan Özge Öztürk ile birlikte "13.Tübitak Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması"nda Asya Bölge birinciliği ve Türkiye üçüncülüğü aldıkları projenin sunumunu da CoSpaces ile tasarlamış ve kodlamıştır.

Afet yönetimi kategorisinde Teknofest 2019 kapsamında yapılacak İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması’na maddi destek alarak katılmaya hak kazanan Ayçin yaz tatilinde çalışmalarına Ümraniye Kampüste devam etmekte ve CoSpaces ile yapılabilecekler konusunda isteyen öğrenciler ile birlikte çalışmaktadır.

Kendisine ve finallere kalan tüm öğrencilerimize şimdiden başarılar dileriz.