Lise Öğrencilerimizle Felsefe Turnuvası Gerçekleştirdik!

Anabilim Anadolu Lisesi öğrencileriyle birlikte Felsefe Günü’nü Felsefe Turnuvası etkinliğimizle kutladık. Felsefe; eleştirme, sebep sonuç ilişkileri kurma, rasyonel düşünme, tüm düşünce ve inanç sistemlerine karşı sorgulayıcı ve hoşgörülü olma, tartışma becerileri kazanma, soru sorma, problem çözme, kendini doğru ifade etme ve bilginin peşinden gitme hedefindedir.

Öğrencilerimiz, felsefenin temel hedeflerine hizmet eden bu turnuva da gruplar halinde parkurlarda ipuçlarını toplayarak, filozoflarını bulmaya çalıştılar. Ne yazıyordu Platon’un Akademisinin girişinde “Ageometretos medeis eisito!”, “Geometri bilmeyen giremez!”… Matematiksel ve akılcı düşünme becerilerini kullandıkları, turnuva sonunda filozoflardan oluşturulan resim sergisinde, onların düşünme sistemleri ve bize kazandırdıkları sistemlerle ilgili bilgiler verildi.