Lise Öğrencilerimiz TÜBİTAK tarafından düzenlenen Kutup Araştırma Projeleri Yarışması'nda Finalde!

• Bilim

TÜBİTAK tarafından düzenlenen Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri Yarışması’nın değerlendirme sonuçları açıklandı. Merve Pınar Tekin'in danışmanlığını yaptığı, Lider Öngen, İlke Okbay ve Onur Ünal'dan oluşan öğrenci grubumuz "Sıvı Örneklerinde Tuzluluk Ve Ağır Metal Tespiti İçin Dedeksiyon Cihazı" adlı projeleriyle 22-24 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleşecek olan finalde yarışacaklar.Anabilim Anadolu Lisesi ile Anabilim Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencileri Lider Öngen, Berra Ökmen, Batuhan Bostan ise TÜBİTAK 2204A Lise Öğrencileri Proje Yarışması finaline kalarak fizik alanında Türkiye Birinciliği elde etmelerinin ardından, ülkemizi Avrupa Birliği Genç Bilim İnsanları Yarışması’nda temsil etmeye hak kazandılar. Öğrencilerimize başarılar dileriz.