Duyurular
Etkinlik Takvimi
Gezi Programları
Festival Katılım Formu
Dilimizin Zenginlikleri
Galeri

Lise Öğrencilerimiz, Cern International Mastrclasses Hands On Particle Physic" Programına Katılmaya Hak Kazandı

  • Anasayfa
  • Haberler
  • Lise Öğrencilerimiz, Cern International Mastrclasses Hands On Particle Physic" Programına Katılmaya Hak Kazandı

Lise Öğrencilerimiz, Cern International Mastrclasses Hands On Particle Physic" Programına Katılmaya Hak Kazandı

CERN International Masterclasses – Hands On Particle Physic

Lise öğrencilerimiz, Parçacık Fiziği alanındaki en güncel çalışmalar hakkında bilgi edinme ve Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi’nin (CERN) gerçek verilerini kullanarak ilgili deney ve analizlerin bir parçası olma şansını elde ettiler.

Her yıl 52 ülkeden 13.000’den fazla lise öğrencisi “CERN International Masterclasses – Hands on Particle Physics” programı ile parçacık fiziğinin detayları hakkında bilgi ediniyor. Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi’nde (CERN) aktif görev yapan bilim insanları tarafından aktarılan madde ve kuvvetin esaslarına ilişkin temel araştırma yöntemleri, öğrencilerin parçacık fiziği deneylerinin gerçek verileri üzerinde performans ölçümleri yapabilmesine olanak sağlıyor.

CERN Masterclass (hands on Physics) programına katılmak isteyen tüm öğrenciler Özyeğin Üniversitesi’ne başvuruda bulundu. Başvuran öğrenciler arasından eğitime katılabilecek öğrenciler için bir sınav yapıldı ve başarılı olanlar 40 kişilik kontenjanı olan bu özel eğitimi almaya hak kazandı. Fizik öğretmenimiz Özgür İsa Tekin danışmanlığında bu eğitime hazırlanan 4 öğrencimizin 3’ü sınavda başarılı oldu ve Türkiye genelinde 40 öğrenci arasına girerek bu Masterclass’a katılmaya hak kazandı.

Öğrencilerimiz, Yaren Türker, Berra Ökmen, Can Sarı’yı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.