İnsansız Hava Araçları Kulübü Çalışmalarına Devam Ediyor

• Haberler

İnsansız Hava Araçları Kulübü Çalışmalarına Devam Ediyor

Anabilim Fen-Teknoloji ve Anadolu Lisesi bünyesinde yer alan İnsansız Hava Araçları (İHA) Kulübü, hız kesmeden çalışmalarına devam ediyor. Kulüp bünyesindeki İHA takımları iki yıldır başarılı bir çalışma süreci yürütmüş ve 2 yıl üst üste TÜBİTAK Liseler Arası İnsansız Hava Araçları Yarışması'nda Türkiye Finali’nde yarışmıştır. Yoluna büyüyerek devam eden İHA Kulübü, bünyesine yeni öğrenciler katmak için çalışmalar başlatmış, öncelikle yeni öğrencilere teorik eğitim vermiş ve ardından yaptığı seçmeler ile İHA kulübüne katılacak öğrencilerine kavuşmuştur. Halihazırda kulüpte bulunan öğrenciler ise özgün ve tamamen kendilerine ait tasarımlara sahip olan insansız hava araçları üretme sürecine başlamıştır. Hem döner kanat İHA‘lar hem de sabit kanat İHA’lar üretme çalışmalarına daha lise sıralarında başlayan, havacılığa gönül vererek ve bu süreçte yorulmadan azimle çalışan öğrencilerimize ve kendilerine desteklerini esirgemeyen danışman öğretmenlerimize teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz.