Growing Beyond Earth Maker Yarışması'nda İkinci Turdayız

• Bilim

Growing Beyond Earth Maker Yarışması'nda İkinci Turdayız

Miami Florida'daki Fairchild Tropikal Botanik Bahçesi, uzun süreli uzay yolculuklarında gıda üretim teknolojilerini geliştirmek için NASA'daki araştırmacılar ve mühendislerle ortaklık kurarak “Growing Beyond Earth®️ Maker Yarışmasını” düzenliyor. Yarışma, yakın gelecekte uzay araştırmalarını ve derin uzaya insan seyahatini destekleyebilecek yaşanabilir tesislerde bulunmak üzere, her seferinde günlerce veya haftalarca astronotları besleyebilecek, mürettebatın yokluğunda çalışacak şekilde otonom sistemler tasarlanmasını amaçlamaktadır. Bu amaçla düzenlenen yarışmada okulumuzu fizik öğretmenimiz danışmanlığında öğrencilerimizin yer aldığı HYDROSPACE Takımı AGRİ-BOT isimli otonom hidroponik sistemi ile yarışmada ikinci tura çıkmaya hak kazandıklarını duyurmaktan mutluluk duyarız. Kendilerini kutlar, başarılarının devamını dileriz.