Anabilimli Ayçin Güzey “Geleceği Keşfedenler” Eğitim Programı İçin Kabul Aldı

• Bilim

Anabilimli Ayçin Güzey “Geleceği Keşfedenler” Eğitim Programı İçin Kabul Aldı

Anabilim Eğitim Kurumu FT9. sınıf öğrencilerinden Ayçin Güzey, Abdi İbrahim ve Bilim Virüsü Platformu’nun birlikte düzenledikleri "Geleceği keşfedenler'' isimli biyoteknoloji eğitim programına başvuran yaklaşık 5000 kişi arasından seçilen 30 kişiden birisi olarak başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Ayçin Güzey; daha önce de ABD, Kanada ve İspanya'daki okullardan öğrencilerin seçildiği "Öğrenci Elçiliği Programı"na seçilen ilk Türk olmuş; CoSpaces Öğrenci Elçisi olarak sanal gerçeklik ve 3 boyutlu tasarımlar konusunda projeler yapmıştır.Ayçin Güzey, Asya Bölge birinciliği ve Türkiye üçüncülüğü aldığı 13.Tübitak Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda da projenin sunumunu CoSpaces ile tasarlamış ve kodlamıştır.

Liseli Gençler Biyoteknoloji ile Tanışıyor

Abdi İbrahim ve Bilim Virüsü’nün sosyal girişimi iş birliğinde gerçekleştirilen 'Geleceği Keşfedenler Programı' ile Türkiye’nin dört bir yanındaki lise öğrencilerine biyoteknolojiden iklim krizine, sürdürülebilirlikten bilimsel düşünceye, birlikte yaşam dinamiklerinden 21. yüzyıl yetkinliklerine kadar çeşitli alanlarda kendilerini geliştirme ve farkındalık sahibi olma olanağı sağlanıyor.

Bu kapsamda 4 ayrı modülde online eğitim atölyeleri ve webinarlar gerçekleştirilerek, Türkiye'nin önde gelen Anadolu ve Fen liselerinde eğitim alan parlak gençleri biyoteknoloji ile tanıştırmak, onları üniversite eğitiminde biyoteknoloji alanına yönlendirmek amaçlanıyor. Program boyunca öğrenciler her ay farklı eğitim serisine dahil olarak, alanında uzman kişiler tarafından gerçekleştirilen etkinliklerde girişimcilik hikayeleri dinleyecek ve eğitim sonunda sertifika almaya hak kazanacaklardır.

“Geleceği Keşfedenler” programına kabul edilen öğrencimiz Ayçin Güzey’i tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.