CERN’den ‘Anabilim’li paylaşım

Anabilim Fen Teknoloji Lisesi öğrencileri, Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi(CERN) tarafından düzenlenen ve 11.000'den fazla katılımcıya ulaşan ‘Beamline for Schools2022’ Uluslararası Parçacık Fiziği Yarışması için çalışmalara başladı. Gerçek bir parçacık fiziği laboratuvarında deney yapma fırsatı sunan yarışmaya katılan takımımız, 15-17 Aralık’ta CERN koordinatörleri Margherita Boselli ve Marcus Joose tarafından düzenlenen çevrim içi etkinliğe katıldı. Öğrencilerimiz, İngilizce yapılan CERN toplantılarında parçacık fiziğinin temellerini anladı. Boselli’nin sık sık takımımızla ilgilenmesi, öğrencilerimizin fizik konusundaki motivasyonunu artırdı. Dünya haritasında ülkemizi işaretleyen ve başka ülkelerin de canlı olarak işaretlendiğini gören takımımız, bir kez daha uluslararası bir yarışma içinde olduklarını görerek heyecanlandı. CERN Beamline for Schools, okulumuzun ve öğrencilerimizin fotoğraflarını sosyal medyadan “150’den fazla öğrenci, dünyanın dört bir yanından bağlanarak ‘Beamline for Schools2022’ etkinliğini takip etti. Bu fotoğraf Türkiye’den” notuyla paylaştı. Yarışmaya katılan öğrencilerimiz, eğitimin çok faydalı geçtiğini anlattı. Takımımız, “CERN gibi bilimsel bir kurumdan yetkili kişilere bağlanmak bizi çok mutlu etti. Uluslararası bir organizasyonda yer almak ve yarışmaya katılma fırsatı bulmak hem çok eğlenceli hem de heyecan verici. Çalışmalara başlamayı iple çekiyorum” açıklamasını yaptı.