Blok temelli kodlamadan programlamaya giden yolculuk

Ana sınıfından itibaren başlayan ve ilkokul, ortaokul, lise seviyesinde zorunlu ders olarak okutulan Bilişim Teknolojileri dersi müfredatı 6 ana başlık altında işleniyor. Bilişim teknolojileri, programlama, oyun tasarımı, dijital vatandaşlık, tasarım, robotik... Bu alana ilgisi olan ortaokul ve lise öğrencileri, Bilişim Teknolojileri öğretmenleri tarafından okul saati sonrasında da desteklenmeye devam ediliyor. 7. sınıflarda ‘Ardunio ile Elektronik Programla’, ‘Scratch ile Makine Öğrenmesi ve Web Site Tasarımı’; 8. sınıflarla ‘Ardunio ve Mobil Programlama’, lise öğrencileri ile de ileri seviye Python derslerinde, ‘Python ile Yapay Zeka Projeleri’ üzerinde çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Öğrencilerin bir programlama diline hakim olarak okuldan mezun olmaları hedefleniyor.