Duyurular
Etkinlik Takvimi
Gezi Programları
Festival Katılım Formu
Dilimizin Zenginlikleri
Galeri

Bir Ömürdür Atatürk

Bir Ömürdür Atatürk

Anabilim Eğitim Kurumları, geride aydınlık bir gelecek bırakan Atatürk’ü ebediyete intikalinin 83. yılında tüm kampüslerde saygıyla andı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törenlerde, Ata’mıza dinmeyen özlemimiz bir kez daha vurgulandı. Anabilim Eğitim Kurumları, her 10 Kasım’da olduğu gibi bu yıl da Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete uğurlanışının 83. yıl dönümünde duygu yüklü törenlerle andı. Sosyal Bilimler zümresi tarafından hazırlanan tören tüm kampüslerde saygıdeğer yöneticilerimiz ve sevgili öğlencilerimizin Atatürk büstüne çelenk koymasıyla başladı. Ata’mızın ebediyete intikal ettiği saat olan 09.05'te saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı okundu.

Tören her kampüste sosyal zümresinden sunucu olan öğretmenlerin açılış konuşmasıyla devam etti. 10 Kasım Ata’mızı daha iyi anlamak, O'nu takip edebilmek, O'nun gibi ileri görüşlü ve vatansever olabilme günüdür. Bu amaçlarla hazırlanan törenimizde günün anlam ve önemi İcra Kurulu üyesi ve Cumhuriyet gazetesi yazarı Sayın Ceylan Adanalı Kabadayıoğlu’nun “10 Kasım Ölümsüzlüğün Adı” konulu sunumu ile gerçekleşti. Atatürk’ü sevmek demek O’nun izinde yılmadan yürümek demektir. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, yaşadığı her dönemde genç nesillere önem vermiştir. Hedefleri olan ve bu hedeflere emin adımlarla yürüyen genç nesiller inşa etmeyi arzulamıştır. İşte bu amaçlarla Anabilim Eğitim Kurumları Sosyal Bilimler zümresi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Anabilim gençlerinin günümüz Türkiye’sinden Ata’mıza seslendiği Ata’ya Mektup Yarışması’nı düzenledi. Yazılan mektuplar içerisinden dereceye giren öğrencilerimizin isimleri tören esnasında açıklandı. Büyük önderimizi andığımız törenler, tüm kampüslerde hazırlanan “Bir Ömürdür Atatürk” adlı sunum ile devam etti.

Ortaokul kademesinden liseye kadar bu çalışmada yer alan öğrencilerimiz ulu önderimizi çocukluk hayatından askerlik yaşamına, devlet adamlığından özel yaşamına, son günlerinden vefatına kadar, bilinen ve bilinmeyen tüm yönleriyle canlandırdı. Müzik Zümresi öğretmenlerimizin öğretmen orkestrası ile yer aldığı törenimiz öğrencilerimizin Mustafa Kemal’in "Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır" sözü ile sona erdi.