Ataşehir Fen-Teknoloji Lisesi ve Anadolu Lisesi’nde “Back to School” Etkinliği Gerçekleşti!

• Haberler

Ataşehir Fen-Teknoloji Lisesi ve Anadolu Lisesi’nde gerçekleşen “Back To School” etkinliği kapsamında öğrenciler eğlenceli vakit geçirerek; takım çalışması, birlikte başarma ve problem çözme yetkinliklerini geliştiren çalışmalar yaptılar.

Etkinlik sırasında öğrenciler, gruplara ayrılarak fiziksel kondisyon ve zihinsel beceri gerektiren yarışmalar yaparak, özellikle bilim ve teknolojinin kullanımına dair branşlarda keşfederek ve eğlenerek verimli bir gün geçirdiler. Oyunları başarıyla geçen takımlar, her oyundan sonra aldıkları ipuçları ile oyun sonundaki şifreyi çözmeye çalıştılar.

Parçaları ve ipuçlarını birleştirerek karmaşık konuları çözümleme, mikro düzeyden makro düzeye bakış açısı geliştirme, liderlik, zaman ve stres yönetimi, ekip çalışması gibi yönetsel becerilerini pekiştiren öğrenciler gruplar halinde de yarışmalara katıldılar. Gün sonunda ise kazanan öğrenci gruplarına ödül verildi.

2.5 saatlik maraton sonunda, öğrenciler bir yandan yarışırken yeni bilgiler öğrendiler, diğer taraftan yorucu ama bir o kadar eğlenceli bir gün yaşadılar. Yorgunluklarını ‘Anabilim Orkestrası’nın güzel müzikleri eşliğinde, yemek yiyerek attılar.

Yeni yüzyıl eğitim ve yönetim anlayışına uygun olarak tasarlanan müfredatla beraber, kişisel gelişimi destekleyici yaklaşımla hareket eden Anabilim Eğitim Kurumları bilim, teknoloji ve sanat alanlarında bireyler yetiştirmeye devam etmekten gurur duyuyor.