Anabilimli Öğrencilerimiz CERN'i Ziyaret Ettiler!

Okulumuz Fen Bilimleri zümresinin 3-7 Kasım tarihleri arasında “Bilimsel Avrupa Gezisi” adı altında düzenlediği etkinlikte, ortaokul ve lise öğrencilerimiz İsviçre ve Fransa’da birçok bilim merkezini ziyaret ettiler. Gezimizde öğrencilerimize, merak etmenin ve hayal kurmanın sınırının olmadığını fark ettirmek, başarmak için çok çalışmanın önemini hissettirmek, geçmişten günümüze bilim alanında yapılan çalışmaları yerinde göstermek amaçlandı.

Gezi kapsamında gerçekleştirdiğimiz CERN ziyaretimizde öğrencilerimiz, CERN’in amacını, yapısını, geçmişte ve günümüzde yapılan bilimsel çalışmaları CERN'deki deneylere aktif olarak katılan Türk bilim insanı İTÜ Fizik Mühendisi Prof. Dr. Kerem Cankoçak’tan dinlediler. Merak ettikleri soruları Türk bilim insanlarına sorma ve CERN yerleşkesini gezme fırsatı buldular.

Başta Albert Einstein ve Marie Curie olmak üzere Nobel ödüllü bilim insanlarının, çalışma yaptıkları laboratuvarlarda, kendi el yazılarıyla yazdıkları bilimsel yazıları inceleyen öğrencilerimiz gezi kapsamında yapılan kültürel geziler ile ülkelerin tarihini ve kültürel dokusunu yerinde yaşayarak öğrendiler. Öğrencilerimiz Bern şehir turu, Albert Einstein Müzesi, Montrö şehir turu, Leman Gölü, Freddie Mercury Müzesi, Lozan şehir turu, Cumhuriyetimizin kuruluş sözleşmesi olan Lozan Antlaşması`nın imzalandığı L`HOTEL BEAU RIVAGE` oteli, Cenevre şehir turu, Birleşmiş Milletler Genel Merkezi, Paris şehir turu, Eyfel Kulesi, Disneyland Paris, Louvre müzesi ve Curie Müzesini gezdiler.