Anabilimli Gençler Lise Sıralarında Girişimciliği Deneyimliyor

• Haberler

Anabilimli Gençler Lise Sıralarında Girişimciliği Deneyimliyor

Anabilim Anadolu Lisesi ve Fen Teknoloji Lisesi öğrencilerine zorunlu olarak verilen Girişimcilik Dersi, öğrencilerimizin üniversiteden mezun olduğunda kendi şirketlerini kursunlar ya da kurmasınlar, hayatın her alanında faydalanabilecekleri girişimci düşünce pratiğini kavramaları ve yeni dünyada ihtiyaçları olacak becerileri geliştirmeleri için tasarlandı. Bu ders kapsamında, öğrencilerimizin sözlü, yazılı ve görsel iletişim, kendi kendine öğrenme becerisi, kendine güvenle otorite ve kalıpları sorgulamak, başarısızlıktan yılmamak ve yeniden ayağa kalkmak, yeni teknoloji ve iş modellerine adaptasyon gibi becerilerini geliştirilmeleri hedefleniyor. Bu dersin yanı sıra, Genç Başarı Eğitim Vakfı tarafından uygulanan GencBizz Lise Girişimcilik Programı ile öğrencilerimiz, iş dünyası gönüllüleri mentörlüğünde ve öğretmenlerinin rehberliğinde; kendi küçük ölçekli şirketlerini sıfır sermaye ile kurdukları, okul sınırları içerisinde gerçek ürün / hizmet üreterek satış yaptıkları, yönettikleri, ulusal ve uluslararası fuarlara katıldıkları, program sonunda şirketlerinin tasfiye ettikleri yaparak öğrenmeye dayalı bir eğitim programının da parçası oluyor. ‘Avrupa’da Yılın Girişimci Okulu’ ödülünü alan kurumumuz, bu program çerçevesinde son iki yıldır kurduğu şirketlerle de her yıl bir ödüle layık bulundu. Bu eğitim öğretim yılında da, şu sıralar öğrenciler yeni şirketlerini oluşturmanın heyecanı içinde... Şimdiden onlara başarılar diliyoruz.