“BİR ULUSUN DOĞUŞU: CUMHURİYET”

Tarih boyunca pek çok karanlık dönemin içinden, kendi ışığı ile kurtulan ve parlayan Türk Milletine bağımsızlık yolunu açan Cumhuriyetimizin, 99.yıl dönümünü Anabilim Eğitim Kurumları olarak ilkokuldan liseye tüm kampüslerimizde büyük bir coşku içinde kutladık.

Bizler için 29 Ekim çağdaş bir ulusun doğum günüdür. Cumhuriyet Türklüğün vazgeçilmezidir. Cumhuriyet atamızla beraber Türk halkının en büyük eseridir. Ulusun kendi gücü, milletin sesidir. Cumhuriyet; egemenliğin milletin elinde olduğu, Ata’mızın en büyük eseridir.

Anabilim Eğitim Kurumları olarak tüm evlatlarımızı hep bu tarihi gerçeklerle vatan ve millet sevgisiyle yetiştirdik. Cumhuriyetin 99. Yıl dönümünde de Anabilim’in Cumhuriyet Gençleriyle tüm kampüslerimizde Sosyal Bilimler Zümresi olarak hazırladığımız törenlerimizde büyükten küçüğe herkese cumhuriyetin Türk milletinin varoluş nedeni olduğunu “BİR ULUSUN DOĞUŞU: CUMHURİYET” adını verdiğimiz törenimizde yeniden canlandırdık.

Fikir adamı Ulu Önder Atatürk’ün okul yıllarında başlayan vatan sevgisinden, Cumhuriyetin İlan edilişine ve sonrasında inkılaplara doğru ilerleyen sürecini ele aldığımız törenimizde kimi zaman cumhuriyet şarkıları söyledik, kimi zamanda ilkokul öğrencilerimizin eşliğinde Ulu Önder Atatürk’e bir şiirle seslendik. Cumhuriyetin gelişinin getirdiği değişimi zeybek ve valsler ile yansıttık. Kısacası tarihi yaşatarak göstermeye çalıştığımız bu törenlerimizde Atatürk’ün kurtuluşa giden yolunun haritasını tekrar tekrar çizdik.

Cumhuriyet çocukları olan Anabilim öğrencilerimiz Sosyal Bilimler Zümresinin düzenlediği “Benim için Cumhuriyet“ adlı dijital pano yarışmasına katılarak Cumhuriyet’in ve Atatürk’ün onlarda ifade ettiği duygu ve düşüncelerini hazırladıkları panolara aktardılar.

Cumhuriyet Bayramı coşkusunu yaşamaya gelen misafirlerimiz hazırladığımız bu törende acı tatlı çok farklı hisleri bir arada yaşadı. Törenimizde müzik zümresinin desteğiyle hazırlanan okul korosu ve okul bando takımımızın çalışmaları sergilendi.

Hazırlanan bu coşkulu törende başta Sosyal Bilimler Zümresi olmak üzere tüm emeği geçen öğretmen, öğrenci ve çalışanlarımıza teşekkürlerimizi sunarız.

En güzel zamanların, en karanlık günlerin ardından geldiğini öğrenmiş ve uğruna savaşmış bir millet olarak Cumhuriyete hep birlikte sahip çıkmalıyız. Kendi sorumluluğunu unutan bir kişi, ne için savaştığını nasıl hatırlayabilir ki? Cumhuriyetimizin 100. Yılına doğru ilerlerken bu sorumlulukları bilmek, Atatürk ilke ve İnkılaplarını, vatan, millet sevgisini içimizde barındırmak en büyük değerdir. Bu değer ile çağdaş uygarlık yolumuz sonsuza kadar var olacaktır.

Cumhuriyetimizin 99. Yıldönümü kutlu olsun….