Anabilim Lisesinde İngilizcenin Yanı Sıra Almanca da Birinci Dil Oldu

Günümüzde, küreselleşmenin bir sonucu olarak kültürel ve dilsel etkileşim kaçınılmaz olmuş ve en az bir yabancı dil öğrenmek zorunlu hâle gelmiştir. Çok kültürlü yaşama anlayışını destekleyen, diğer kültürlere saygı ve hoşgörü ile yaklaşmayı, farklı ırklardan olan insanlarla etkileşimde olmayı teşvik eden bir yabancı dil öğretimi programı uygulayan Anabilim Eğitim Kurumları bir yeniliğe daha imza atıyor. Anabilim Anadolu Lisesi ile Anabilim Fen ve Teknoloji Lisesinde isteyen öğrencilere İngilizcenin yanı sıra Almanca da birinci yabancı dil olarak sunuluyor. Birinci yabancı dil olarak Almancayı seçen öğrenciler, lise hazırlık sınıfında 22 saat Almanca eğitimi alarak bu dilin temellerini sağlam bir şekilde atacaklar.