Duyurular
Etkinlik Takvimi
Gezi Programları
Festival Katılım Formu
Dilimizin Zenginlikleri
Galeri

Anabilim Lisesi Öğrenci ve Velileri “Yurt Dışında Eğitim” Konulu Seminerde Buluştular!

  • Anasayfa
  • Haberler
  • Anabilim Lisesi Öğrenci ve Velileri “Yurt Dışında Eğitim” Konulu Seminerde Buluştular!

Anabilim Lisesi Öğrenci ve Velileri “Yurt Dışında Eğitim” Konulu Seminerde Buluştular!

Anabilim Eğitim Kurumları Yurt Dışı Eğitim Birimi’nin yıllık çalışmaları doğrultusunda, Hz, 9, 10, 11 ve 12’nci sınıf öğrencileri ve velileri ‘Yurt Dışında Eğitim’ konulu seminerde bir araya geldi.

 

İki ayrı oturum şeklinde, alanında uzman kişiler tarafından gerçekleştirilen eğitimde, kısa dönem, PG-postgraduate değişim programları, yurtdışı eğitimde kabul sürecinin olmazsa olmazı TOEFL-IELTS  gibi uluslararası sınavlara hazırlık süreçleri, başvuru sürecinde atılacak ilk adım ile sonrasında izlenecek yollar hakkında detaylı bilgi verildi. Ayrıca öğrencilere, hangi ülkedeki, hangi üniversitenin, hangi öğrenci için daha avantajlı olduğunu gösteren 5D Kriteri (Doğru öğrenci, Doğru program, Doğru ülke, Doğru yıl ve Doğru hedef) detaylarıyla açıklandı.

 

Okulun eğitim modelinde yer alan ve her öğrencinin okuldan mezun olmadan tamamlamak zorunda olduğu, sosyal sorumluluk çalışmalarının, TÜBİTAK, TEKNOFEST gibi bilimsel projelere katılımın yanı sıra spor/sanat/müzik/kültür alanında yaptıkları çalışmaların da bireysel portfolyo dosyaları için ne kadar önemli olduğu paylaşıldı. Anabilimli her öğrencinin 11. sınıfta TOEFL/IELTS gibi sınavlara girip dil yeterlilikleri daha lise sıralarında almaları da temel hedef.