Anabilim’de Cumhuriyet coşkusu

Anabilim Eğitim Kurumları’nda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük bir coşkuyla kutlandı. Tüm kampüslerimizde yapılan törenlerde 29 Ekim 1923’ün Atatürk ilke ve inkılâplarına sahip çıkma ve bu bilinçle aydınlık bir geleceğe doğru birlikte yürüme günü olduğu vurgulandı. Törenler, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından öğrencilerimizin eserlerinden oluşan resim sergisi izletildi. Cumhuriyetin nasıl kazanıldığını vurgulayan barkovizyon izlendikten sonra öğrencilerimizin hazırladığı “Cumhuriyet Güneşi” adlı oratoryo sahnelendi. Cumhuriyetin nasıl kurulduğunun anlatıldığı, tarihi gözler önüne seren oratoryo, şarkılar ve marşlar eşliğinde devam etti. Cumhuriyetin gelişinin getirdiği değişim, modern dansla ifade edildi. Büyükten küçüğe herkes cumhuriyetin Türk milletinin varoluş nedeni olduğunu haykırdı. Törenin sonunda Müzik Zümresinin hazırladığı Okul Bando Takımı, izleyenlere bayram coşkusunu tam olarak yaşattı. Profesyonel çekimle kaydedilen tören, 29 Ekim günü tüm öğrencilere TEAMS üzerinden izletildi. Öğrencilerimiz, bu güzel törenlerle izleyenlere bir ayağı kendi kültürel köklerimizde, bir ayağı evrensel değerlerde olan modern cumhuriyet rüyasını bir kez daha doyasıya yaşattı.

Bizler unutmuyoruz, sizler de unutmayınız ki bu tarihten sonra Türk halkının cumhuriyetten, onun getirdiği hak ve özgürlüklerden yoksun olarak yaşaması mümkün değildir. Bu nedenle bizlere ve gelecek nesillere düşen en önemli görev Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünü savunmak, Atatürk ilke ve inkılaplarına sahip çıkmak, vatan ve millet sevgisini içimizde barındırabilmektir.