Yükleniyor

2. TÜBİTAK Liseler Arası İnsansız Hava Araçları Yarışması'nda 2 Takım İle Finaldeyiz!

Anabilim Fen-Teknoloji veAnabilimAnadolu Lisesi bünyesinde yer alan İnsansız Hava Araçları Kulübü (İHA) öğrencileri, ilk yılında olduğu gibi bu yıl da başarılı bir çalışma süreci yürütmüş ve ikincisi düzenlenen TÜBİTAK Liseler Arası İnsansız Hava Araçları Yarışması'nda da Türkiye finaline kalmıştır. TÜBİTAK tarafından düzenlenen yarışma, TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında 13-18 Eylül 2021 tarihlerinde Bursa Yunuseli havalimanında gerçekleştirilecektir. Avion ve Selçuklu Yıldızı takımlarımız yarışma kapsamında özgün ve tamamen takımlarımıza ait tasarımlara sahip olan insansız hava araçları üretmiş, üretim sürecinin ardından açık alan çalışmalarını hem pilotlu hem de otonom sistem uçuşları şeklinde başarı ile gerçekleştirmiştir. Takımlarımız süreç içerisinde başarılı olarak döner kanat kategorisinde finalde yarışmaya hak kazanmışlardır. Daha lise sıralarında havacılığa gönül veren ve bu süreçte yorulmadan azimle çalışan öğrencilerimize ve kendilerine desteklerini esirgemeyen danışman öğretmenlerimize teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz.