Yıl sonu tasarım sergimiz

Dokusal Renkli Motifler

1C, 1D sınıfların yaratıcı tasarım dersindeki projemiz ahşap zemin üzerine çıtaların farklı düzenlemesiyle ortaya çıkan çalışmamızda sıcak ile soğuk renklerin dengeli birlikteliği, ahşap zeminin yarattığı sıcaklık duygusuyla çelişik bir bütünlük içinde sunulmaktadır. Ahşap zemine kazandırılan yer yer baskı resim disiplinini çağrıştıran dokusal vurgular, giderek netleşen çocukların oluşturduğu özel bir dilin anlatımına dönüşüyor.” Dokusal Renkli Motifler ’’ ismini verdiğimiz bu çalışmada öğrencilerimiz tahta yüzeyi renklendirip, özgün motiflendirdiler.

DENGE

2.ve 3. sınıfların yaratıcı tasarım dersindeki projesi görselliği, formu ve farklı malzemesiyle üç boyut oluşturdular. Çalışmamız iki aşamayla tamamlandı. Üç boyutlu tasarım aşaması ve üretim aşaması. Formu yakalamak- tasarlamak, yapım-renklendirmek. ’’DENGE’’ ismini verdiğimiz bu çalışma öğrencilerimizin takım çalışması olarak sergiledikleri uyumu ifade etmektedir.

Görünmeyen Şehir

4. sınıfların Yaratıcı Tasarım projesi ‘’Görünmeyen Şehir’’ farklı malzemeleri bir araya getirerek üç boyutlu düzenleme çalışmasıdır. Türkiye'de en önemli sorunlardan biri plansız ve çarpık kentleşme, tarım arazileri üzerine uygulanan yerleşim planları, yok edilen orman alanları, bilinçsizce müdahale edilmesi sonucundan oluşan çarpık şehri konu olarak ele alındı. Farklı görsel malzemeleri kullanarak, soyut bir bakış açısıyla gözlük formu içine boyutlu şehirlerimizi kurgulayıp, düzenlediler.

Terzinin Düşleri

5. sınıfların Yaratıcı Tasarım projesinde öğrencilerin kişisel özelliklerini ve yeteneklerini yorumlamaları, biçim, renk, malzeme, yapı, işlev ilişkilerini kurarak kişiliklerine uygun sentezlerle bir modelist gibi yaratıcı, özgün model tasarımları yaptılar. Bir modacının koleksiyonunu hazırladığı yaklaşımla oluşturdukları bu çalışma‘’ Terzinin Düşleri’’ olarak isimlendirildİ.

Hayata Dâhil

6C Sınıfı Öğrencileri kilden hazırladıkları “ Hayata Dâhil ” sembollerini bir tuval kasnağı üzerinde sergiye hazırladılar. Hayata dâhil kilden küçük tabletler üzerine yaptıkları sembollerini antik eskitme yöntemi ile renklendirdiler.

Yüz Yüze

7C Sınıfı Öğrencileri Yaratıcı Tasarım projeleri ‘’Yüz Yüze’’ ile desen çalışmalarını sundular. Sevdikleri sanatçı, arkadaş… Portreleri karakalem desen tekniğiyle resim kâğıtlarına çalıştılar. Desen Çalışmalarını, sonrasında dokuma bez kumaşa geçirdiler. Farklı bir sunuş şekliyle kumaş üzerine yapılan portre desenlerini kasnaklara gerildi. Hepsi birer ayna gibi düzenekle sunuma hazırlandı. Sanal aynada Yüz yüze kendileriyle ilişkilendirdiler. Küçük boy kasnaklarda kumaş üzerinde küçük hayvan figürlerini desenlediler.