Tarihçe

Özel Anabilim Eğitim Kurumları, 1987 yılında Kozyatağı’ndaki binasında ortaokul ve lise olarak eğitim-öğretime başladı. 18 dersliğinde yabancı dilde öğretim yapmak amacıyla açılan üç hazırlık sınıfı, okulun İngilizce öğretiminde bugüne kadar gelen başarılarının temelini oluşturdu. Yabancı dildeki bu başarılar okulun öğrenci sayısının hızla artmasını sağladı. 1992, okulun ilk mezunlarını verdiği yıl oldu.

Suadiye’de 1997 yılında Özel Anabilim İlköğretim Okulu ve Ana Sınıfı hizmete açıldı. Eğitim-öğretim alanında göstermiş olduğumuz başarılara yenilerini eklemek ve eğitim-öğretimin gerekliliklerini karşılamak amacıyla Ataşehir’de 4 dönüm arazi üzerine kurulu yaklaşık 18 bin m2 kapalı alana sahip büyük bir kampus binası yapılarak, 2008-2009 eğitim-öğretim yılından itibaren ilk öğrencilerini kabul etti. Okul; ana sınıfı, ilköğretim ve lisesiyle Anabilim Eğitim Kurumları’nı tek bir çatı altında topladı.  Yine aynı yıl, Suadiye’de bulunan ilköğretim okulu ve ana sınıfı, 3-6 yaş grubuna hizmet verecek şekilde düzenlendi ve yeni adıyla Anabilim Suadiye Anaokulu, İstanbul Anadolu yakasının en büyük anaokullarından biri olarak yoluna devam etti. Bu okulu 2009 yılında Anabilim Ataşehir Anaokulu, 2010 yılında Anabilim Çekmeköy Anaokulu, 2011 yılında Dragos Anaokulu, 2012 yılında Koşuyolu Anaokulu takip ederek Anabilim markasının okul öncesi eğitimdeki tecrübesini yansıtan okullar olarak hizmet vermeye başladı. Çekmeköy-Sancaktepe bölgesinde 5 dönüm açık alan üzerine 11 bin metrekare kapalı alanda modern teknolojinin tüm olanaklarından yararlanılarak inşa edilen Çekmeköy-Sancaktepe Kampüsü, 2014 - 2015 eğitim öğretim yılında ilk öğrencilerini kabul etti. Anaokulundan liseye çok yönlü eğitim modeli ve yenilikçi öğrenme mekanları ilkesi üzerine temellendirdiği vizyonunu güçlendirdiği Esenşehir Anaokulu ise 2017-2018 eğitim-öğretim yılında hizmet vermeye başlamıştır.

2019-2020 eğitim öğretim yılında Ataşehir Fen-Teknoloji ve Anadolu Lisesi, Maltepe Narcity Kampüsü ve Yenişehir Anaokulu hizmet vermeye başlamıştır.

Açıldığı günden bu yana İngilizce öğretiminde önemli başarılar kazanmış olan Anabilim Eğitim Kurumları, bir ilke imza atarak ilköğretim üçüncü sınıftan itibaren ikinci yabancı dil Almanca öğretimini başlattı. 2010 yılından itibaren İspanyolca öğretimi de seçmeli ikinci yabancı dil olarak öğretilmeye başlandı. Tohumları 2010 yılında atılan, resmi açılışı 2011 yılının başında yapılan Anabilim Kariyer Akademisi, “Yaşam boyu kariyer yönetimi” felsefesiyle, eğitim sektörüne yeni bir soluk getirecek önemli bir referans noktası olarak çalışmalarını sürdürüyor.

Anabilim, modern tesisleriyle, üstün teknolojik donanımıyla, seçkin ve uzman eğitimci kadrosuyla öncü bir kurum olarak LGS, TYT ve AYT' de gösterdiği başarı ve verdiği mezunlarla eğitim - öğretim hayatına devam etmektedir.