Proje Çalışmaları Yapan Öğrenciler Bir Adım Önde

• Spor

Proje Çalışmaları Yapan Öğrenciler Bir Adım Önde

Proje tabanlı çalışmalarda, öğrencilerimiz projeler üzerinde çalışırken takım çalışması, yaratıcı düşünme, problem çözme, iletişim ve analitik becerileri kazanırlar. Bu beceriler sadece akademik performans için değil aynı zamanda gelecekteki kariyer başarısı için de çok önemlidir. EBAM  (Anabilim Eğitim Bilimleri Araştırma Merkezi) çatısı altında, hem yurt içi hem de yurt dışında yürütülen sayısız proje çalışmalarında  kazanılan Türkiye dereceleri ve Dünya birincilikleri, her yıl öğrencilerimizin üniversite kapılarını aralamasına fırsat veriyor. Fen ve Teknoloji Lisemiz öğrencilerimizden Zeynep Savaş kazandığı proje başarılarından dolayı henüz 12. sınıfın başındayken özel bir üniversiteden Moleküler Biyoloji ve Genetik, Biyomedikal Mühendisliği veya Mimarlık bölümlerinden %50 burs kazanmıştır. Yine öğrencilerimizden Lider Öngen ise Technical University of Applied Sciences Würzburg-Schweinfurt Mekatronik Mühendisliği (İngilizce) bölümüne yaptığı projeler ve TÜBİTAK 2204A’da elde ettiği Türkiye Birinciliği ile kabul almıştır. Bu süreçte emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencimize, bizleri destekleyen velilerimize teşekkür eder, başarılar dileriz.