Ortaokul öğrencilerinin paylaşmaya değer fikirleri “TEDx Anabilim”de

TED, “paylaşmaya değer fikirler” anlayışıyla, kişiler ve organizasyonların TED benzeri kendi yerel etkinliklerini yapabilmeleri için “TEDx”i yaratmıştır. “TEDx” ismindeki “x” bağımsız organize edilen TED etkinlikleri anlamına gelmektedir. Bu konferansın amacı, farklı alanlarda araştırma yapan öğrencilerimizin bilgi alışverişine zemin oluşturmaktır. Konuşmacıların öğrencilerimiz arasından seçildiği, konuşmacı öğrencilerin ilgi duyup bilgi sahibi olduğu konularda, İngilizce olarak yaptıkları konuşmalardan oluşan “TEDx” modeli etkinlik, öğrencilerin İngilizce gelişimine katkıda bulunmayı, yaratıcı ve ilginç fikirler paylaşmayı ve öğrencilere öz güven kazandırmayı amaçlar.

Ümraniye Kampüsünde 5-A sınıfından Ömer Tarık Uzma “How Technology Affects Our Lives”, 6-C sınıfından Arman Cem Öztürk ve Ömer Eren Yılmaz “School System According to Talent”, 7-C sınıfından Emir Eren Uluğ “Artificial Intelligence”, ve 8-B sınıfından Berra Naz Özefe-Serra Soybilgin “Perfection”, Defne Güldü-Ceren Cetemen “Bullying” konularında birikimlerini arkadaşlarıyla paylaşma imkânı buldular.

Sancaktepe Kampüsündeki 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerimiz de öğretmenleri Ebru Elmas eşliğinde “TEDx Anabilim 2018” ile seyircilere hem keyifli hem de heyecanlı dakikalar yaşattılar.

Bu etkinlik ile öğrencilerimiz; araştırma, analiz, sentez ve sunum becerilerini geliştirmenin yanında, genel kültürlerini de zenginleştirdiler.