Hayalimdeki Liman

Anabilim 5 C sınıfı öğrencileri ile İstanbul Modern Sanatlar Müzesi “Hayalimdeki Liman” sergisine gezi düzenledik. İstanbul Modern, “LİMAN” sergisine paralel bir eğitim programı hazırladı.  Çocuklar için tasarlanan program çıkış noktasını, sergiye adını veren “liman” kavramından alıyor. Çocukların içinde yaşadıkları liman kenti İstanbul hakkında farkındalıklarının artmasını amaçlayan programda tersane, liman, yolculuk gibi kavramları keşfeden çocuklar, deniz kültürüne dair izlerin peşinde bir yolculuğa çıkıyor. Sergi alanında sanatçıların bu kavramları geçmişten günümüze, resim, heykel, video ve yerleştirmeler üzerinden nasıl ele aldıklarını inceliyor ve iki farklı program aracılığıyla incelediklerini yorumlama fırsatı buluyorlar.

“Liman” olgusunun farklı dönemlerde farklı sanatçılar tarafından nasıl yorumlandığını, zaman içinde değişen teknolojileri, yolculuk kavramının geçirdiği değişimi sanat çalışmaları üzerinden inceleyen öğrencilerimiz, sergi gezisinin ardından kendi limanlarını tasarladılar. Yarattıkları limanın hangi zaman dilimine ait olduğunu hayal edip,  içlerine gemilerini yerleştirerek,  renklendirdiler.