Duyurular
Etkinlik Takvimi
Gezi Programları
Festival Katılım Formu
Dilimizin Zenginlikleri
Galeri

Anabilimliler sosyal sorumluluk projelerine başlıyor!

Anabilimliler sosyal sorumluluk projelerine başlıyor!

Anabilimli gençlerin sosyal sorumluluk projeleriyle toplum hizmeti yaparak çevreye ve insana duyarlı bireyler olması hedefleniyor.

Dünya ile entegre eğitim modelini benimseyen Anabilim’in bir alt markası olarak kurulan Anabilim İnovasyon Merkezi, ortak işbirlikleri yaparak, toplum hizmeti için de çeşitli sosyal sorumluluk projeleri geliştirdi. Projelerden bazıları şu şekilde:

Best Buddies İnternational Arkadaşlık Programı: Zihinsel ve gelişimsel engelli insanların, akranlarıyla anlamlı arkadaşlıklar kurmaları sağlanacak.

Devlet Okulu Öğrencilerine Yabancı Dil Destek Programı: Liseli öğrenciler, küçüklere İngilizce dersi vererek onlara dil gelişimde yardımcı olacak.        

Atık malzemelerle Ürün Tasarımı Programı: Öğrenciler tercih ettikleri atık malzemeleri toplayarak, sanat öğretmeninden alacakları danışmanlıkla çalışmalarını sanat eserine dönüştürecek ve sosyal toplum içinde eserlerini sergileyerek toplumsal bilincin uyanmasına destek olacaklar.

Yarenlik Yolunda Sesli Kitap Okumaları: Yarenlik Yolu platformu ile birlikte yürütülecek programda, öğrenciler gönüllü kitap okumaları ile büyüklerimizin ruhuna dokunacaklar. 

Parıltı Görme Engellilere Destek Derneği: Engelli öğrencilere, online platformda belirlenecek bir kitabı okuma etkinliği yapılacak.

Hayvan Barınağı Çalışmaları: Öğrenciler hayvanların altına serebilmek için, kağıt, karton, gazete kağıdı gibi atıkların toplayıp barınağa iletecek ayrıca yavru köpekleri gezdirecekler.