Anabilimde “Laterne” Günü!

Paylaşmanın ve yardımlaşmanın önemini “Laterne” günü ile hatırladık.

Bu yıl 4. Sınıf öğrencilerimizle paylaşmanın ve yardımlaşmanın önemine güzel bir örnek olan “Laterne” Fener Alayı Etkinliği her iki kampüsümüzde de gerçekleştirildi. Soğuk ve karlı 11 Kasım akşamında, mantosunu bir dilenciyle paylaşan St.Martin, Almanya’daki  okullarda yapılan fener alayı etkinliği “Laterne” ile anılır. Paylaşmanın, yardımlaşmanın önemini ve güzelliğini yaşatmayı hedefleyen bir Alman kültür etkinliğidir.

Öğrencilerimiz de Almanca derslerinde birbirleriyle yardımlaşarak rengarenk Laternelerini hazırladılar. Birbirlerinden güzel Laternelerini hazırlayarak etkinlik gününde Almanca derslerinde öğrendikleri “Laterne” şarkılarını söyleyerek sergilediler. Coşkulu geçen Etkinliğin ardından öğrencilerimiz hem yardımlaşmanın önemini hatırladılar hem de öğrendikleri dilde etkinlik yapmanın keyfini yaşadılar.