Anabilim, Türkiye Şampiyonluğuna kulaç attı

Türkiye Liselerarası Yüzme Şampiyonası 1-2 Mart tarihlerinde Kocaeli'nde gerçekleştirildi. 55 okuldan 400 sporcu iştirak ettiği ve büyük çekişmeye sahne olan şampiyonada Anabilim Erkek takımı daha önce yarı final müsabakalarında geçilip ikinci olduğu İzmir Fatih Koleji'ni geçerek elde ettiği 18.406 puanla şampiyonluğa kulaç attı. Ayrıca Genç Kız takımımızda kazandığı 15.052 puanla Türkiye 3.’sü olarak önemli bir başarıya imza atarken takımımız, bayanlarda ve erkeklerde ilk üçe girme başarısı gösteren tek okul olmanın gururunu yaşadı.

Anabilimliler Milli Takım yolunda

Öte yandan 3 yılda bir düzenlenen ve dünyada Liselerarası Olimpiyatlar olarak değerlendirilen Gimnasiad seçmeleri de şampiyona dahilinde gerçekleştirildi. Takım halinde erkeklerde şampiyonluğu, bayanlarda ise üçüncülüğü elde eden takımımızdan çok sayıda sporcu milli takıma girme ve uluslararası arenada Anabilim Eğitim Kurumlarını başarıyla temsil etme hakkı kazandı.

Genç erkeklerin başarısı gözden kaçmadı

Kocaeli’nde yapılan şampiyonanın okulumuz Genç Erkek Takımı açısından önemi bir hayli farklı oldu. 2009 yılından bu yana geçen sürede okullararası müsabakalarda sürekli ikinciliği kazanan ancak bir türlü kürsünün en üst basamağına çıkamayan Genç Erkek Takımımız Liselerarası Türkiye Yüzme Şampiyonası’nda şampiyon olunca hem büyük bir şanssızlığı kırdı, hem de kazandığı bu şampiyonlukla tüm kategorilerde şampiyonluk sevinci yaşatmanın gururunu yaşadı.

Anabilim ailesi olarak il seçmesi, grup müsabakaları ve finallerde mücadele eden tüm sporcularımızı başarılarından dolayı yürekten tebrik ediyor, şampiyonaya gelerek bize destek olan velilerimize ve Anabilim Spor Kulübü ekibine teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.