Anabilim 6. sınıf öğrencileri münazarada “Başarı” yı tartıştı!

Türkçe-Edebiyat Zümresinin önderliğinde düzenlenen ve geleneksel hâle gelen “Münazara Etkinliği”, 7 Mayıs Pazartesi günü Ümraniye, 8 Mayıs Salı günü de Sancaktepe Kampüsümüzde 6. sınıflar arasında gerçekleştirildi. Öğrencilerin savunma, fikir üretme ve çözüm bulma yeteneklerinin gelişmesine destek veren, sorumluluk duygularını pekiştiren ve toplum içinde kendilerini ifade etmelerini sağlayan münazara; bu yıl da izleyen herkese heyecanlı anlar yaşattı.

Ümraniye Kampüsünde A Grubu’ndaki Ahmet Ozan Yılmaz, Arman Cem Öztürk, Sulin Zehra Yeşilyurt ve Dilanur Kahraman “Hayatta başarılı olmak için sosyal başarı daha önemlidir.” tezini savunurken; B Grubu’ndaki Eylül Buksur, İrem Tokat, Şevval Akgül ve İrem Tokat ise “Hayatta başarılı olmak için akademik başarı daha önemlidir.” antitezini savundu. Sancaktepe Kampüsünde ise Elif Özten, Nikoletta Arabiano, İrem Pekgöz, Elif Sude Yılmaz “Hayatta başarılı olmak için sosyal başarı daha önemlidir.” tezini; Meleknaz Sapan, Başak Karaca, Özgür Dörtyön ve Ceren Pekgöz ise “Hayatta başarılı olmak için akademik başarı daha önemlidir.” antitezini savundu.

Her iki kampüsümüzde de konferans salonunda gerçekleşen ve kıran kırana geçen etkinlikte öğrencilerimiz, karşı takımı dikkatle dinlerken aynı zamanda karşıt görüşleri çürütecek fikirler üretip bunları izleyenlere aktardılar. A Grubu öğrencileri sadece diploma ile belirli bir noktaya gelinemeyeceğini, sosyal birey olmanın her zaman daha önemli olduğunu, iki seçenek arasında kalındığında daima ifade gücünün galip geleceğini söyleyerek bu duruma dünyaca tanınmış kişileri örnek gösterdiler. B Grubu öğrencileri ise hayatta iyi bir konuma gelmek için öncelikle akademik başarının önemli olduğunu vurgulayarak sosyal başarının akademik başarıyı kendiliğinden oluşturduğunu, akademik başarı olmadan hiçbir kapının açılamayacağını yine hayattan örneklerle savundular.

Düşüncelerini sahnede ilk kez ortaya koyan öğrenciler; heyecanlarını bir kenara bırakıp örnekleme, tanık gösterme, karşılaştırma gibi düşünceyi geliştirme yollarından yararlanarak fikirlerini yarıştırdı. Birbirlerinin tezlerine antitez üretmek için kıyasıya mücadele eden gruplar, birinciyi belirleme aşamasında jüriyi oldukça zorladı. İkna yeteneği, vurgu ve tonlama, konuya hâkimiyet gibi birçok ölçütün temel alındığı değerlendirmede her iki kampüste de “Hayatta başarılı olmak için sosyal başarı daha önemlidir.” teziyle A Grubu birinciliği göğüsledi.

Ümraniye Kampüsünde Türkçe Edebiyat Zümre Başkanı Nedret Oba, iki grubun da çok iyi bir performans sergilediğini söylerken jest, mimik ve tavırlarıyla ön plana çıkan öğrencimiz İrem TOKAT‘ı ayrıca tebrik ettiğini belirtti. Ortaokul Müdür Yardımcısı Arzu Ucal’ın tüm öğrencileri tebrik etmesi ve kazanan gruba hediyelerini takdim etmesinin ardından etkinlik sona erdi. Sancaktepe Kampüsünde de Okul Müdürü Yasemin Karakan Güllü, birinci olan grubun ödüllerini öğrencilere takdim ederken tüm öğrencileri böylesine güzel bir faaliyet gerçekleştirdikleri için tebrik etti.