Yaşam Şifremizin Peşinde: Rahmi M. Koç Müzesi Biyoloji Atölyesi

Bir organizmanın büyümesi ve yaşamını devam ettirmesi için gerekli tüm bilgiyi içeren talimatlar, hücrelerimizin çekirdeğinde yer alır. Bu talimatlar; hücrelerin, vücudumuzda hangi rolü oynayacağını söyler ve DNA adı verilen molekülde yer alır. DNA bir organizmanın karakteristik özelliklerini belirleyen, bilgi taşıyan ve nesilden nesle bu bilgiyi aktaran, kalıtsal "yaşam şifresi" olarak kabul edilebilir.

13 – 14 Mart tarihlerinde Fen zümresi,Rahmi M. Koç Müzesi’ ndeki Biyoloji Atölyesine gezi organize etmiştir. Geziye Anabilim Sancaktepe ve Ümraniye kampüsündeki 8. Sınıf öğrencilerimiz katılmıştır. Öğrencilerimiz müzedeki Keşif Küresi olarak adlandırılan planetaryumda, vücudumuzun kodu adlı filmi izleyip bir önceki yıllarda öğrendikleri konuları pekiştirmişlerdir. Ardından atölye çalışmasına geçerek DNA’ nın yapısı hakkında bilgi almışlardır. Atölye çalışması sırasında kendi DNA' larını görünür kılan öğrencilerimiz, atölyeden ayrılırken kolye uçlarına sakladıkları kendi DNA örneklerini de yanlarında götürmüşlerdir.

Biyoloji atölyesi ile öğrenciler LGS’ nda çıkacak olan DNA ve Genetik kod konusunu daha iyi kavramışlardır. Zamanlarının çoğununu test çözerek geçiren öğrencilerimiz, farklı bir deneyim yaşayarak güzel, verimli ve eğlenceli bir gün geçirmişlerdir.