Uzaktan Öğrenme Modeli ve Tablet Bilgisayar Alımı Duyurusu

Okulumuzda eğitim teknolojilerinin etkin olarak uygulanması adına uzun bir dönemdir çalışmalar yürütülmektedir. Bu kapsamda pedagoji, güvenlik, verimlilik, ekonomi ve süreklilik gibi kavramları göz önünde bulundurarak en doğru çözümü oluşturmak hedeflenmiştir. Teknolojinin sunduğu zengin kaynakları öğretim programlarımız ile ilişkilendirerek öğrencilerimizle paylaşırken, güvenlik kaygısı ile onları her türlü zararlı kaynaktan da uzak tutmak amaçlanmıştır. Dijital dünyanın yerlisi öğrencilerimizin severek öğrenim göreceği, onları çok daha iyi tanımamızı ve ihtiyaçlarının farkında olmamızı sağlayan tablet projemiz 2012 yılında hayata geçirilmiş, o zamandan beri öğrencilerimiz tarafından keyifle uygulanmaktadır.

Yeni bir proje, yeni bir heyecan

ASTA (Anabilim Smart Teaching and Learning Area) ile öğrenme okul dışına taşıyor. Danışmanımız Dr. Özgür Şimşek danışmanlığında, eğitim teknolojileri alanında sorumlu öğretmenlerimiz ve EĞİTEK uzmanları tarafından geliştirilen Öğrenme Yönetim Sistemimiz (ASTA) üzerinde  2 senedir geliştirmekte olduğumuz çalışmalarımız  sayesinde iletişimin önündeki engelleri kaldırıyor ve gelecekteki eğitime merhaba diyoruz.

Eğitim içeriklerinin yönetimine, öğrencilere dağıtılmasına, öğrenciler ve öğretmenlerin izlenmesine, öğrenme öğretme süreçlerinin bireyselleştirilmesine olanak sağlayan bütünleşik bir web tabanlı harmanlanmış eğitim sistemi olarak tasarlanan sistem sayesinde, okul sınırlarının dışındaki eğitime devam diyoruz.

Yeni projemiz doğrultusunda,   öğrencilerimizin yeni bir tablet almalarına gerek kalmamıştır. Öğretmenler tarafından önceden öğrencilere duyurusu yapılan günlerde, öğrencilerimizin  Windows veya Android işletim sistemine sahip var olan  tablet, notebook, dizüstü bilgisayarlarını   okulda kullanabilmesine olanak sağlanmıştır.

Olası sorularınız için egitek@anabilim.k12.tr adresine e-posta atabilir veya EĞİTEK Birim Müdürü İdiye ÖKTEN’e ulaşabilirsiniz.

(Konu ile ilgili duyuru sınıflarımızda ayrıca yapılacaktır.)