ÜYEP Öğrencileri Uluslararası Organizasyonlarda Yaşıtlarıyla Buluşma Şansına Sahip

“Üstün Yetenekliler Eğitimi Asya Pasifik Konferansı (APCG)” ve “Üstün Yetenekli Öğrenciler için Gençlik Kampı” dünyada üstün yetenekli öğrencilere yapılan yatırımları ve halkın farkındalığını artırmak, paydaşlar arasında heyecan ve sinerji oluşturmak amacıyla, iki yılda bir ağustos ayında, farklı ülkelerde düzenlenmektedir. 2018 yılında ise bu konferansın teması “İlham, Motivasyon ve Yaratıcılık: Üstün Zekâlılığa Giden Yol” olarak belirlendi. Bu konferans, tüm dünyadan gelen eğitim liderlerini, bilgilerini, uzmanlıklarını ve uygulamalarını paylaşmaları için bir araya getirdi. Konferans ile eş zamanlı düzenlenen “Gençlik Kampı”nda ise üstün yetenekli öğrencilere yaratıcılık alanında uluslararası akademisyenler tarafından eğitim verildi ve kültürel etkinlikler sunuldu.  Bu kampa 20 farklı ülkeden 11-17 yaş aralığında 300 üstün yetenekli öğrenci katıldı. Türkiye’den ise bu kampa Anabilim Eğitim Kurumlarının 5,6 ve 7. sınıflarından 10 üstün yetenekli öğrenci ile Eskişehir ÜYEP Merkezi’nden 10 öğrenci katılma şansını elde etti.

Diğer bir organizasyon ise yine farklı ülkelerdeki üstün yetenekli öğrencilerin birbirlerini tanıma, iş birliği içinde çalışma ve yeteneklerini kullanmalarını sağlamak amacıyla her yıl temmuz ayında Ulusal Tayvan Normal Üniversitesi (NTNU) Tayvan Eğitim Bakanlığı ile birlikte düzenlenen “Asya-Pasifik Bilim Eğitimi Platformu (APFst)”dur. 2018 yılında platformun teması “Daha İyi Bir Toplum İçin Yaratıcılık” olarak belirlenmiştir. Bu tema kapsamında, öğrenciler çok uluslu takımlara ayrılıp bilimsel ve teknolojik tabanlı projeler üretti, her takım hazırladığı fikir ve projelerin sunumunu yaptı. En iyi seçilen proje ise ödüllendirildi. 16 farklı ülkeden 13-16 yaş aralığında üstün yetenekli öğrencilerin katıldığı bu platforma, Türkiye’den sadece Anabilim Eğitim Kurumlarının 7, 8 ve lise sınıflarında okuyan 6 üstün yetenekli öğrencisi bu organizasyona dâhil olabildi.