“ÜYEP Dersleri” Bu Sefer Velilere Veriliyor

Milli Eğitim Bakanlığı ilkokul müfredat programının üzerine %40 oranında hızlandırma ve zenginleştirme yapılarak oluşturulan Anabilim Eğitim Kurumları Üstün Yetenekliler Eğitim Programı, öğrencilerimizin farklı yetenek alanlarındaki becerilerinin gelişimine katkı sağlamaktadır. Analitik Yetenek, Pratik Yetenek ve Yaratıcı Yetenek alanlarındaki alt becerileri geliştirmek için üstün yetenekli öğrencilerin eğitimlerinde etkililiği bilimsel araştırmalarla sınanan öğretim teknikleri  (Discover Problem Matrisi, Taba Kritik Düşünme Stratejileri, Morfolojik Sentez vb.) kullanılmaktadır. Etkililiği bilimsel olarak kanıtlanan bu teknikler “Üstün Yetenekliler Eğitim Programı”nda yer alan Matematik Dünyası, Evren ve Yaşam, Analitik Okuma ve Yaratıcı Yazma, Bilim ve Ben derslerinin önemli araçlarıdır.

ÜYEP’in felsefesinin bilinmesi, okulda yapılan çalışmaların anlaşılması, programın verimli uygulanması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması için ÜYEP velilerinin de süreci bilmesi ve bunu anlamış olması son derece önemlidir.  Bu amaçla, 16 Şubat 2019 Cumartesi günü 1, 2 ve 3. sınıflardaki öğrencilerimizin velilerinin katılabileceği “ÜYEP Workshop”  etkinliği düzenlenecektir. Bu etkinlikte ÜYEP programında yer alan Matematik Dünyası, Analitik Okuma ve Yaratıcı Yazma, Bilim ve Ben, Evren ve Yaşam derslerinde yapılan etkinliklerden bazıları velilerimiz ile birlikte yapılacaktır. Her velimiz belirlenen zaman diliminde öğrencisi olduğu sınıf seviyesinde yapılan dört farklı dersin etkinliklerine katılabilecektir. Etkinlik sonunda ise velilerimiz, yaratıcılıklarını kullanarak ortaya koydukları ürünleri değerlendirme ve öğrencilerin ürünleriyle kendi yaptıklarını karşılaştırma şansı bulacaktır. Velilerimizin, Anabilim ÜYEP ekibi öğretmenleri rehberliğinde deneyimleyecekleri keyifli ve verimli bir süreç geçirmelerini bekliyoruz.