“Uluslararası Kanguru Matematik Sınavı”nda On Yedi Öğrencimiz Final Sınavına Girmeye Hak Kazandı.

Başkanlığını, Uluslararası Matematik Olimpiyatları’nda (IMO) sekreterlik görevi de yapan Prof. Gregor Dolinar’ın üstlendiği derneğin tüm dünyada matematiği sevdirmek amacıyla düzenlediği, Dünya çapında 60’tan fazla ülkede 6 milyondan fazla öğrenciyle yapılan ünlü matematik sınavı Kanguru’ya  bu yıl Anabilim Eğitim Kurumları Ümraniye ve Sancaktepe Kampüsü 4,5,6,7 ve 8.sınıf ile liseden 9,10 ve 11.sınıf öğrencilerimizle katılım sağlandı.

İki aşamalı sınavın birincisine 17 Mart’ta katılan öğrencilerimizden Ümraniye 9B sınıfından Efe Yılmaz, 8-C Eda Selin Öztürk, Efe Orhan Orhansoy, Kayra Kotan 6B sınıfından Kuzey Sağır,6C sınıfından Faruk Efe ipek, Ömer Berber, Aslı Ceren Şenel, 6D sınıfından Can Sagun, 6F sınıfından Eren Yüksel, 4C sınıfından Emre Kuzey Akpınar, Ali Noyan Okumuş, Sancaktepe Kampüsü 6A sınıfından Didem Erdem 6C sınıfından Mustafa Efe Çelik, 4C sınıfından Emir Harun Sünbül, Rüzgar Öztürk ve Yusuf Deniz Boztepe 4 Mayıs’ta yapılacak final sınavına girmeye hak kazandılar.

Okul Müdürlerimiz ile Matematik Zümre Başkanı Özge İpek yarışmaya katılan öğrencilere Kanguru sertifikalarını verirken başarılarından ötürü öğrencilerimizi, değerli katkılarından dolayı ders ve takım öğretmenlerini tebrik ettiler.

Bu yarışmada okulumuzu farklı seviyelerde temsil edecek olan tüm öğrencilerimize şimdiden başarılar diler, matematik sorusu çözerken keyif almalarını temenni ederiz.

Maltepe Kampüs
Başıbüyük Mah. Dinçerler Sok . No:5 A/B Blok Maltepe/İstanbul