Uğur Sak, Anabilim ÜYEP’ i Dünya’yla Paylaşıyor!

Anabilim Eğitim Kurumları bünyesinde yürütülen Üstün Yetenekliler Programının danışmanı Prof. Dr. Uğur Sak dünya çapında katıldığı kongre ve seminerlerde Anabilim ’de uygulanan programın detaylarını örnek gösteriyor ve başarı hikayelerini paylaşıyor.

Bir sene içerisinde bir çok ülkede seminerler veren Sak, 2018 Ocak ayında İran'ın Tahran şehrinde Uluslararası Yetenek Yöntemi Kongresi'nde verdiği seminerin ardından 2018 Mayıs ayında İtalya'nın Verona şehrinde "Uluslararası Üstün Zekalılar ve Yetenekliler Kongresi”nde ülkemizde ve okulumuzda yapılanları anlattı. 2018 Ağustos ayında Tayland'ın Bangkok şehrinde yapılan Asya Pasifik Federasyonu “Üstün Yetenekliler Kongresi”nde üstün yeteneklilerin eğitimi ve ÜYEP programları konusunda konuşmacı olarak çağrılmıştı.

Anadolu Üniversitesi Üstün Yeteneklilerin Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÜYEP) kurucu müdürü olan Uğur Sak aynı zamanda Özel Yeteneklilerin Eğitimi Anabilim Dalı başkanı ve Türk Üstün Zekâ ve Eğitim Dergisi’nin editörüdür. Ulusal ve uluslararası çeşitli projelerde yürütücü, araştırmacı ve danışman olarak görev alan Uğur Sak, Anadolu- Sak Zekâ Ölçeği’nin (ASİS) de yazarıdır. Sak’ın ulusal ve uluslararası yayınevlerince yayınlanmış Türkçe ve İngilizce makaleleri, kitapları ve kitap bölümleri bulunmaktadır. Zekâ, üstün yetenek ve yaratıcılık konularında bilimsel çalışmalar yapmaktadır.